За 1 час и без ремонт домът ви ще е като нов, ако промените тези 3 неща

13294
За 1 час и без ремонт домът ви ще е като нов, ако промените тези 3 неща
Снимка: iStock

Когато сте живели на едно и също място известно време, интериорът ви може да започне да се чувства скучен и невдъхновяващ. А подмяната на целия ви интериор струва много пари. Но знаете ли, че има няколко лесни начина да направите интериора си свеж, без да харчите пари? Научете повече по-долу.

Пренаредете мебелите

Според Кейти Симпсън от Mackenzie Collier Interiors преместването на вашите мебели е перфектен начин да направите интериора си да изглежда чисто нов, без да струва и стотинка. Тя каза пред The Spruce: „Най-лесният начин да накарате едно пространство да се чувства ново е да пренаредите мебелите си. Премествайте парчета от една зона в друга, променяйки както функцията, така и усещането на една стая.“ Така че, преместете столовете и мебелите си. Превърнете хола в трапезария и обратно. Стаята ви ще изглежда чисто нова, без да се налага да купувате нищо! 

Чисто

Когато сте живели в къщата си от години, има вероятност да сте събрали много неща в дома си. Ако искате да преобразите дома си така необходимото, това може да ви помогне да разчистите дома си и да се отървете от някои неща. Симпсън обяснява: „Пространствата са склонни да изглеждат хаотични и неорганизирани, колкото повече неща продължаваме да добавяме, така че лесен начин за освежаване е да разчистите и почистите повърхностите си.“

Лекар каза как изглежда и как се усеща кръвен съсирек?

Смяна на картините

Ако имате изкуство по стените си, вероятно сте гледали една и съща картина от години. Така че променете го! И използвайте неочаквани неща, за да създавате изкуство. Като рамкиране на тениска на група или бебешки дрехи на вашите деца. Нарисувайте сами няколко картини или накарайте вашите деца или внуци да създават изкуство за вас. Има много различни опции, когато става дума за изкуство; небето е границата. Така че, проучете къщата и градината си, за да потърсите неща, които можете да рамкирате. Някое ново изкуство може да направи къщата ви да изглежда напълно различна.

Превключвателни декорации

Точно както с вашето изкуство, вероятно държите същите декоративни елементи на същото място, на което сте ги поставили преди толкова години. Но кой казва, че вашите свещи, купи и други декоративни елементи не биха изглеждали също толкова добре на друго място? Така че ги преместете. Кати Куо, основател и главен изпълнителен директор на Kathy Kuo Home, каза пред The Spruce: „Любимият ми начин да променя настроението на дома си, без да харча за нови предмети, е да редувам всичките си декоративни акценти върху масичката за кафе и рафтовете. Ако имате книги на рафта си с изкусни корици, опитайте да ги поставите на масичката за кафе или конзолата. Ако в момента използвате декоративна купа или поднос във вашия вход, вижте как ви харесва във вашата всекидневна вместо това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com