Част от товарен влак с цистерна дерайлира на 200 метра преди жп гара*

2546
Част от товарен влак с цистерна дерайлира на 200 метра преди жп гара*
Снимка: Getty Images/Guliver

Част от товарна влакова композиция от 9 вагона и цистерна е дерайлирала на 200 метра преди жп гара в село Боряна. При инцидента няма жертви, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Инцидентът, който навява мрачни спомени за случилото се в шуменското село Хитрино, е станал около 01:00 часа след полунощ на 9 февруари по информация на държавното обвинение. Композицията е пътувала от Русе към Долно Езерово.

Свършват дървата за огрев във Варна

Студеното време принуди много хора от Варна и областта в последните дни да прибягнат до печките на дърва. Това доведе до необичайно за...

От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да я върнат върху релсите и да възстановят движението на композицията, казват от прокуратурата

Отсечката от релсовия път – 200 метра преди село Боряна до 4 км преди село Комунари, е повредена от дерайлиралата цистерна. В Карнобат тя е отделена от композицията. В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на цистерната.

Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, за където е предназначен товарът им, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп.

Обяснение за случилото дадоха и от НКЖИ. Според тях инцидентът е станал към 2:30 часа, в междугарието Дългопол – Комунари. Влаковата товарна композиция се е състояла от 9 товарни вагона и 10 цистерни с газ. По предварителна информация има повреди по около 4 км железен път, както и по 3-те входни стрелки на гара Комунари.

Actualno.com потърси за коментар Национална компания "Железопътна инфраструктура" с въпрос защо част от информацията на Апелативната прокуратура и тази, предоставена от НКЖИ, се разминават по отношение на инцидента. От пресцентъра на НКЖИ ни отговориха, че постъпилата информация при тях е от диспечерите на място. Става ясно, че Централно диспечарско управление е записало час на инцидента 02:30 часа, затова от НКЖИ съобщават този час и нямат обяснение защо Апелативната прокуратура посочва 01.00 ч.

Няма храна за бездомните от Общинския приют във Варна

Хората без дом, които са настанени в Общинския приют във Варна, нямат храна. Те има нужда и от топли дрехи и завивки. Капацитетът на со...

От НКЖИ казаха и че нямат информация как така машинистите са успели да върнат дерайлиралата цистерна отново в движение, но обясниха, че цистерната е дерайлирала на цяла талига, а при влизането на входните стрелки на корило, тя остава на железния път. Такава информация е постъпила в НКЖИ от железничарите на място на инцидента. В крайна сметка стана ясно, че цистерната все пак не е излизала от пътя.

Дерайлиралата цистерна с газ от товарната влакова композиция е повредила сериозно релсовия път.

По случая Районната прокуратура в Провадия ръководи досъдебно производство за железопътен инцидент, от който са последвали значителни имуществени вреди на релсовия път – престъпление по член 343, ал. 1, буква “а“, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс. Извършват се процесуално-следствени действия по неотложност. Работата по жп инцидента продължава.

* Обновена в 12:55 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com