X
 
 

Изглежда такса смет във Варна няма да бъде вдигана догодина

213 0
photo of Изглежда такса смет във Варна няма да бъде вдигана догодина
Снимка: Actualno.com
Таксата за битови отпадъци във Варна няма да бъде повишавана догодина. Това бе съобщено на днешното заседание на ПК "Благоустройство и комунални дейности“. В момента такса смет за жилищни имоти е 0,98 промила от данъчната оценка и е една от най-ниските в страната.

План-сметката трябва да получи одобрението и на съветниците от комисия "Финанси и бюджет“. Окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.

Кметът на Девин Красимир Даскалов: Предлагаме революционна промяна за такса смет

Г-н Даскалов, предлагате нова идея за отчисляване и събиране на такса смет. В какво се състои промяната? По принцип тази проблематика ...

Членовете на "Благоустройство и комунални дейности" одобриха предложението на кмета Иван Портних за план-сметка за чистота за догодина. Предвидени са малко над 29,65 млн. лева. Сумата ще бъде актуализирана с точния размер на преходния остатък, който ще стане ясен в края на годината.

В настоящата план-сметка е включен ориентировъчен остатък в размер на 2,15 млн. лева. От тях 1,15 млн. лева са за трансфери към Община Аксаково, които няма да бъдат преведени през 2017 г., и 1 млн. лева – от преизпълнение на приходите от такса битови отпадъци.

Планираните постъпления от такса смет догодина са в размер на 27,5 млн. лева. При разходите 11,2 млн. лева са предвидени за обезвреждане, рециклиране и оползотворяване на битовите отпадъци в съоръжения и завод за преработка на твърдите битови отпадъци. За сметосъбиране и сметоизвозване са заделени 9,1 млн. лева, а за почистване и поддържане на чистотата на обществените места – 9,3 млн. лева. От тях 5,2 млн. лева са планирани за ръчно и механизирано почистване и миене на улични платна, спирки, площади, тротоари, подлези, пешеходни зони и др. Предвидените за зимно почистване средства са в размер на 1,2 млн. лева, което с близо 300 хил. лева по-малко в сравнение с настоящата година. За поддържане на чистотата на Морската градина са планирани 200 000 лева.

 

Глоби грозят домоуправителите и всеки "ползвател" на жилище

Глоба до 1000 лв. грози домоуправителите, ако от 2019 г. не подават всяка година в общината справка колко души обитават жилищата в етаж...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 19 март

Овен Този вторник не бързайте със заключенията. Много вероятно е да стигнете до грешен извод, който да предопредели и погрешни действи...

Последно в Актуално