X
 
 

Изглежда такса смет във Варна няма да бъде вдигана догодина

195 0
photo of Изглежда такса смет във Варна няма да бъде вдигана догодина
Снимка: Actualno.com

Таксата за битови отпадъци във Варна няма да бъде повишавана догодина. Това бе съобщено на днешното заседание на ПК "Благоустройство и комунални дейности“. В момента такса смет за жилищни имоти е 0,98 промила от данъчната оценка и е една от най-ниските в страната.

План-сметката трябва да получи одобрението и на съветниците от комисия "Финанси и бюджет“. Окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.

Кметът на Девин Красимир Даскалов: Предлагаме революционна промяна за такса смет

Г-н Даскалов, предлагате нова идея за отчисляване и събиране на такса смет. В какво се състои промяната? По принцип тази проблематика ...

Членовете на "Благоустройство и комунални дейности" одобриха предложението на кмета Иван Портних за план-сметка за чистота за догодина. Предвидени са малко над 29,65 млн. лева. Сумата ще бъде актуализирана с точния размер на преходния остатък, който ще стане ясен в края на годината.

В настоящата план-сметка е включен ориентировъчен остатък в размер на 2,15 млн. лева. От тях 1,15 млн. лева са за трансфери към Община Аксаково, които няма да бъдат преведени през 2017 г., и 1 млн. лева – от преизпълнение на приходите от такса битови отпадъци.

Планираните постъпления от такса смет догодина са в размер на 27,5 млн. лева. При разходите 11,2 млн. лева са предвидени за обезвреждане, рециклиране и оползотворяване на битовите отпадъци в съоръжения и завод за преработка на твърдите битови отпадъци. За сметосъбиране и сметоизвозване са заделени 9,1 млн. лева, а за почистване и поддържане на чистотата на обществените места – 9,3 млн. лева. От тях 5,2 млн. лева са планирани за ръчно и механизирано почистване и миене на улични платна, спирки, площади, тротоари, подлези, пешеходни зони и др. Предвидените за зимно почистване средства са в размер на 1,2 млн. лева, което с близо 300 хил. лева по-малко в сравнение с настоящата година. За поддържане на чистотата на Морската градина са планирани 200 000 лева.

Глоби грозят домоуправителите и всеки "ползвател" на жилище

Глоба до 1000 лв. грози домоуправителите, ако от 2019 г. не подават всяка година в общината справка колко души обитават жилищата в етаж...

 

 

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Празнуваме Илинден

Свети пророк Илия е един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната...

missing image
Дневен хороскоп за 20 юли

Овен Днес няма да успеете да постигнете замисленото и по-добре не настоявайте. Ще дойде и точният момент, но за сега ще трябва да проя...