Кораби на 6 държави се включват в "Бриз 2015" край Варна

7828
Кораби на 6 държави се включват в "Бриз 2015" край Варна

Над 30 бойни и спомагателни кораби ще вземат участие във военноморското учение „Бриз 2015". В него ще се включат над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ и Турция, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, информират от ВМС.

В разиграването на различни бойни ситуации ще се включат и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации, съобщава Topnovini.bg.

Брад Уилямсън от американското ВМС: В руските кораби нямаше нищо притеснително

"Видяхме руските кораби, но те имаха същото поведение като нашето и спазваха всички норми и закони за плавателни средства в международн...

Националното военноморско учение „Бриз 2015" ще се проведе от 3 юли до 12 юли. То е отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно.

„Бриз 2015" е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовка на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на морска операция в коалиционен формат и издигане нивото на координация с правителствени и неправителствени организации и институции при реакция на кризи и защита на населението.

Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Варна на Военноморска база - ВМС.

Кораби на НАТО пристигнаха във Варна

Два военни кораба на НАТО акостираха в пристанище Варна. Става въпрос за плавателни съдове от състава на Втората постоянна военноморск...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com