Къде отиват обществените пари за ремонта на фекалната тръба на Варненското езеро?

9113
Къде отиват обществените пари за ремонта на фекалната тръба на Варненското езеро?
Снимка: БГНЕС

Никаква дейност не се извършва по ремонта на печалноизвестната вече канализационна тръба, която минава през Варненското езеро и се оказа, че е пробита, установи общинският съветник Стела Николова.

Дори фекалиите на Варна не спират бизнес интересите на Доган

Чак в края на ноември ще приключи подмяната на печалноизвестната вече канализационна тръба, която минава през Варненското езеро и се ок...

Чак в края на ноември ще приключи подмяната й, стана ясно вчера. Причината е, че руската дълбачка, която копае канала до ТЕЦ "Варна" щяла да помогне на фирмата, която е изпълнител на въпросната обществена поръчка. Идеята е тя да издълбае траншеята в размер на 200 метра и на 22 метра дъблочина, за да може да бъде поставена "фекалната" тръба.

Николова припомни, че кметът на Варна Иван Портних е обещал, че този ремонт ще свърши за 45 дни, а той започна на 13 май. Обществената поръчка бе обявена през март и беше спечелена от "Хидрострой", които наеха "Хидроремонт" и тя трябваше да бъде завършена до 13 август.

В езерото продължават да се изливат фекални води, които са само механично прочистени. Кметът Портних ни каза, че няма какво да се притесняваме, защото до 2011 година било така. Но сега сме 2020г. и ЕК е започнала наказателна процедура срещу България, защото се изливат фекални води в езера и реки.

Както знаете, Демократична България подаде сигнал до прокуратурата за фекалната тръба и затова, че един незаровен тръбопровод през 2011 година аварира. Сега ще трябва да подадем нов сигнал до прокуратурата, за да питаме къде са 641 000 лв., които са предвидени от тези 1 300 000 лв., за да дълбаят господата от "Хидроремонт"?

Замърсяването на Варненското езеро може да доведе до наказателна процедура за България

Скандалът със замърсяването на Варненскохо езеро стигна до комисарят по околната среда Виргиниус Синкявичус, който в отговор на въпрос ...

Защото явно руската дълбачка ще свърши тяхната работа. Ами тогава къде отиват парите? Вероятно и прокуратурата ще се заинтересува. Чакаме отговори, завършва видеообръщението си тя.

Заместник-кметът на Варна Христо Иванов обясни пред БНР, че подмяната и ремонтът на тръбата ще продължат до края на ноември месец, заради разширяването на канали 1 и 2 в за пристанище Варна, което стана с решение на правителството.

Канализационната тръба, която в момента се поправя, трябва да мине под дъното на езерото, за да не се случи така, че пак да има повреда – защото сегашната изглежда е направена от кораб, а по проект тръбата следваше да е заровена т.е. има нередност и тук – ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ СИ ПРИПОМНЕТЕ В ТОЗИ МАТЕРИАЛ!

Кой обаче е най-облагодетелстван от разширяването на каналите? Това е пристанището, обслужващо ТЕЦ "Варна", който се контролира от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. След реализацията на проекта, "Пристанище ТЕЦ Езерово" т.е. пристанището на ТЕЦ "Варна" ще може да приема зърнени товари и контейнери. Колко точно ще е стойността на този бизнес - според в. "Капитал" около 60 млн. лева годишно.

ВиК-Варна обявила кафявата езерна вода за пречистена

През месеците на голямата авария във Варненско езеро местното ВиК начислява такса "пречистване на отпадъчни води", счита услугата за из...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com