Лиляна Павлова откри реставрирания дворец "Евксиноград"

3370
Лиляна Павлова откри реставрирания дворец "Евксиноград"
Снимка: БГНЕС

Проектът е успешно изпълнен и в края на програмния период, в края на усвояването на програмата, той е факт. Бяха положени много усилия, но си заслужаваха, защото виждаме това прекрасно място. То ще отвори отново врати за посетители, но вече с един прекрасен, обновен облик, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на обновения със средства от Оперативна програма "Регионално развитие“ 2007-2013 г. реконструиран дворец Евксиноград и парковото пространство към него, посочва Topnovini.bg.

"Дворецът и крепостта, ботаническата градина, старата конюшня вече имат своя автентичен вид със своята 130 годишна история, нещо, което беше във фокуса на вниманието, защото финансирането по линия на ОП "Регионално развитие“ беше за подкрепа, промотиране на туристически атракции с национално и световно значение, с фокус върху такъв тип уникални обекти, какъвто е Евксиноград", каза Павлова.

Пари за бедствия се пренасочват към Евксиноград

Пари от европейския фонд "Солидарност", отпуснати за миналогодишните водни бедствия, ще бъдат пренасочени за обезопасяване на района на...

По думите й тази територия е смятана често за затворена и недостъпна за туристи и граждани. "Сега смятам, че отваряме още по-широко вратите и всички ще имат възможност да го посещават, да го видят. Варна и България трябва да се гордеят с такива сгради и такова културно-историческо наследство", каза регионалният министър.

Павлова информира, че проектът е изпълнен при спазване на всички изисквания. 9,8 млн. лв. е бюджетът, с който Оперативна програма "Регионално развитие“ 2007-2013 г. осигурява подкрепа за развитието на двореца "Евксиноград” и прилежащия му парк като конкурентоспособна туристическа атракция, която ще допринася за развитието на устойчив културен туризъм, разнообразяване на туристическото предлагане и увеличаване на ползите от туризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com