Лошото време не позволи акостирането на флотата на НАТО във Варна

20529
Лошото време не позволи акостирането на флотата на НАТО във Варна

Лошото време не позволи на част от корабите от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО да акостират в пристанище "Варна".

Заради това се отлага предвидената за днес пресконференция на борда на флагманския кораб - USS VICKSBURG, съобщиха от Щаба на ВМС във Варна.

НС улесни създаването на координационен център на НАТО у нас на първо четене

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на България. С тях се дава възможност военнослужещи ...

Единствено моряците от ITS ALISEO /Италия/ успяха да хвърлят въжетата на пристанището в морската столица. Групата е в състав флагман - USS VICKSBURG /САЩ/ и FGS SPESSART /Германия/, HMCS FREDERICTON /Канада/, TCG TURGUTREIS /Турция/. Командир на групата е контраадмирал Брад Уилямсън от ВМС на САЩ (RADM Brad Williamson, USN), информира БГНЕС.

В съвместното учение от типа PASSEX, което ще се проведе на 9 март, от българска страна ще участва фрегатата "Дръзки" от състава на Военноморска база – ВМС. Това ставаше ясно от предварителната информация.

От нея ставаше ясно още, че: В рамките на посещението, на 8 март военни моряци от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО и от българските ВМС ще посетят Дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Надежда" с подаръци за децата.

Както БТА информира пристанище "Варна" е затворено от късно снощи заради силен вятър. Затворени за маневриране са и всички плавателни канали.

Вятърът е от североизточна посока, в момента скоростта му е около 8-9 метра в секунда, а поривите му надхвърлят 13 метра в секунда.

При възможност пресконференцията ще се състои утре.

Корабите от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО пристигат на посещение във Варна в рамките на предварително планираните тренировки в Черно море с кораби от военноморските сили на България, Румъния и Турция.

Снимка: Архив

Шест бойни кораба на НАТО вече са в Черно море за учения

От днес кораби на НАТО навлязоха в Черно море за съвместни учения с българската, румънската и турската флота, съобщават от пресслужбата...

 

В съвместното учение от типа PASSEX, което ще се проведе на 9 март, от българска страна ще участва фрегатата "Дръзки" от състава на Военноморска база – ВМС.

В рамките на посещението, на 8 март военни моряци от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО и от българските ВМС ще посетят Дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Надежда" с подаръци за децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com