Молдовски кораб е задържан на варненското пристанище заради серия нарушения

1034
Молдовски кораб е задържан на варненското пристанище заради серия нарушения

Корабът за товарни превози River Pride е задържан на порта във Варна от "Морска администрация" заради серия от нарушения по пристанищния контрол и Парижкия меморандум, подписан от 27 държави, между които и България.

Това е третото задържане в европейско пристанище и по тази причина след приключване на процедурата в продължение на половин година корабът, който носи насипни товари, няма да може да посещава пристанищата на територията на стария континент, обясни за "Труд" к.д.п. Валентин Енчев, шеф на "Морска администрация " във Варна.

Апелативен съд Варна гледа 3 условни и една оправдателна присъди по делото за смъртта на 2-годишния Дани

На въззивен контрол пред Апелативен съд Варна е присъда на Варненския окръжен съд (ВОС) от 29 май миналата година, който произнесе три ...

River Pride е първия кораб в наши води, на който се налага подобна санкция - забрана да пуска котва в европейски пристанища, която спира бизнеса му. За да отпадне тя, трябва да мине през нова инспекция от страна на нашите морски власти. River Pride е бил задържан през януари 2015 т. в Бремен, а няколко месеца по-късно през ноември и в Родос. Във Варна вече е десетина дни, пише още "Дарик нюз".

Нарушенията на кораба, който плава под молдовски флаг, са свързани с работата на главния му двигател и с управлението. На борда му има 7-членен екипаж, в който няма българин, а капитанът му е грузинец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com