Най-оспорваните избори за кмет ще са във Варна

6430
Най-оспорваните избори за кмет ще са във Варна

Варна се очертава да е общината, в която ще се разгори най-оспорваната кметска надпревара. В морската столица се издигнати 4-5 равностойни кандидати с шанс за балотаж срещу градоначалника на ГЕРБ Иван Портних. В другите големи градове, поне на този етап, нещата изглеждат значително по-спокойни, пише в."Сега".

В морската столица кандидати са Чавдар Трифонов, зад когото са ДСБ и повечето формации в Реформаторския блок (РБ), бившият министър Анелия Клисарова, подкрепена от БСП, колегата й и от кабинета "Орешарски" Данаил Папазов, както и националистът Костадин Костадинов, който се обляга на рамото на "Атака". Предварителните социологически сондажи сочат, че при добра кампания всеки от тях има шанс за втори тур срещу Портних. Самият балотаж също е сигурен.

Съдебните медици във Варна спряха да приемат експертизи

Вероятно неправилно планиране на средствата е причина за това, съдебните медици да не могат да получат парите си от МВР за свършена раб...

Интересно се очаква да е и в Пловдив, но там все още не се знае кой ще е кандидатът на БСП. Срещу кмета Иван Тотев (ГЕРБ) са бившият му съпартиец Здравко Димитров, издигнат като независим и подкрепен от ДСБ, СДС и БЗНС (Николай Ненчев); както и депутатът от Патриотичния фронт (ПФ) Славчо Атанасов. С шанс да разбърка картите е и общинската съветничка Дани Каназирева ("Съюз за Пловдив").

В Русе борбата ще се реши между сегашния кмет Пламен Стоилов (ГЕРБ), депутата Искрен Веселинов (ПФ) и Божидар Йотов (БСП), който управлява града преди Стоилов. В Плевен се очаква остър двубой между Димитър Стойков (ГЕРБ), Георг Спартански (РБ), с шансове е и Цветан Антов (АБВ). Бургас, Стара Загора, а и София са с ясно изразен фаворит - сегашните кметове на ГЕРБ Димитър Николов, Живко Тодоров и Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com