Общински съветник от Варна: "Деца закъсняват за училище, заради препълнени автобуси"

778
Общински съветник от Варна: "Деца закъсняват за училище, заради препълнени автобуси"
Снимка: Надежда Георгиева

Ремонтите във Варна създават взе повече проблеми не само за водачите на превозни средства, които попадат в задръствания, но и гражданите, които използват градски транспорт.

Общинският съветник Милена Димова сподели, че многократно е получавала сигнали от притеснени граждани от квартал "Аспарухово", които се движат с автобус номер 12.

Подлезите на Варна - местата, които носят сериозен риск от престъпление

Последните събития в страната, свързани със жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова от Русе, със сигурност ни карат все п...

Местният депутат постави въпроса на комисията по транспорт към Общински съвет- Варна, съобщи кореспондент на Actualno.com.

"Получих няколко жалби от варненци, че в пиковите часове автобусите, които се движат от Аспарухово към Варна са пълни и така нито ученици, нито възрастни хора могат да се качат на тях. Това води до проблеми. Децата не могат да стигнат до училище и няма как да извинят закъснения и отсъствия от час. Много хора закъсняват за работа, тъй като нямат друга алтернатива. Всички разбираме, че заради ремонтите автобусите закъсняват, но може би трябва да се пуснат няколко допълнителни автобуса през пиковите часове сутрин и вечер."

Инж. Злати Златев- изпълнителен директор на "Градски транспорт" ЕАД се запозна с въпроса и обеща, че ще предприеме нужните мерки, за да могат учениците да стигат безпроблемно до училище, а работещите да не закъсняват за работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com