Печалбата на "Пристанище Варна" е с 1 млн. лв. повече през 2015 г.

2461
Печалбата на "Пристанище Варна" е с 1 млн. лв. повече през 2015 г.
Снимка: "Пристанище Варна“ ЕАД

Близо 8 млн. лева е печалбата на "Пристанище Варна"ЕАД за миналата година преди данъци, сочи отчетът на дружеството, който бе представен днес пред министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

През 2015 г. с около 1 млн. лева е увеличена печалбата на дружеството в сравнение с 2014 г. и почти два пъти спрямо 2013 г., съобщават от "Пристанище Варна". 

Ще изграждат Wi-Fi мрежа за 6 млн. лв. на пристанищата във Варна и Бургас

Обявена е обществена поръчка за осигуряване на безжичен интернет на пристанищата във Варна и Бургас. Възложител е Държавно предприятие ...

Общите приходи на "Пристанище Варна" ЕАД са увеличени с около 2 млн. лева и надхвърлят 68 млн. лв. През миналата година в терминалите на пристанището са обработени над 9,5 млн. тона товари. Отчетено е увеличение от близо 6,5% при контейнерите. 

Обработени са над 1,8 млн. тона контейнеризирани товари или 139 140 TEU (единици). 

В „Пристанище Варна“ ЕАД продължава активното обновяване на машинния парк, повишаване на производителността и подобряване условията на труд. 

Само за 2015 г. са инвестирани около 10 млн. лева за подобряване на инфраструктурата и за закупуване на нова техника. Преди дни започна поетапната доставка на новопроизведени товарни платформи, които ще се обслужват от нови терминални влекачи, доставени са нови челни и телескопични товарачи. Планираните инвестиции през тази година ще надхвърлят 10 млн. лева, 4 млн. лв. ще бъдат инвестирани за подобряване на инфраструктурата на терминалите на пристанището, а за нова техника ще бъдат осигурени над 6 млн. лева. 

Тестваха модерна система за проследяване на контейнерите на пристанище Варна

Успешно бе тествана уникална система за проследяване на контейнери в терминал Варна – Запад на „Пристанище Варна“ ЕАД...

През тази година се планира имплементирането на нови технически съоръжения за обработка на товари. Вече тече подготовката на открития през миналата година район около Морска гара – Варна, в който през този сезон ще бъдат приемани събития от международен мащаб, съвпадащи с отбелязване на 110-ата годишнина от откриването на съвременното варненско пристанище. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com