Проверки във Варна показаха нарушения в държавни имоти

1748
Проверки във Варна показаха нарушения в държавни имоти
Снимка: iStock

Проверки на Областна администрация са показали редица нарушения, свързани с държавни имоти в Приморски парк във Варна, както и в курорта „Св.св. Константин и Елена“, съобщи днес на пресконференция областният управител Марио Смърков. 

В местността „Салтанат“ е установено неправомерно ползване на терен, предаден за безвъзмездно ползване на общината. От собствениците на съседни частни имоти той е превърнат в алея и паркинг и върху него е построена ограда, посочи Смърков. За нарушението са уведомени отговорните институции, внесено е и искане за геодезическа експертиза за границите на собствеността. Проверката е показала, че сградата е законна, уточни Смърков, цитиран от БТА. 

Бездомни кучета нападат спасители на плаж във Варна

Бездомни кучета нападат спасителите на плажа във Варна. За това съобщи спасителят Петър Ценов. Подава сигнал и на спешния телефон 112,...

От Областна администрация са разкрили и друго незаконно ползване в местността „Салтанат“ от страна на собствениците на комплекс „Хоризонт“, които са разположили на държавен терен съоръжения на питейното заведение без договор за наем. По случая се води административно дело, допълни Смърков. 

Собственици на заведения са си присвоили държавен имот и на Буна „Траката“. Ресторантите са разположили маси и столове, без да имат документ за ползване, посочи областният управител. След сигнализиране на отговорните институции, е постъпило искане от управителя на единия ресторант за сключване на договор за наем, посочи Смърков. На буната е регистрирано и друго нарушение. Там има акостирали лодки и паркирали автомобили, което не е допустимо, тъй като тя е брегоукрепително съоръжение, каза областният управител и допълни, че е настоял от полицията да контролират паркирането в зоната. 

След получен сигнал е проверено и КПП в курорта „Св.св. Констатин и Елена“, за което е установено, че е изградено върху публична държавна собственост. Към него има и ограда, като и за двата обекта липсват строителни книжа, посочи Смърков. Издадена е заповед за премахването на пункта, но в момента се установява кой е собственикът му, допълни той. 

Още 107 имота са проверени от служители на Областната администрация в Приморски парк, съобщи Смърков. В тях са установени части, приобщени от частници като алеи и паркинги към имотите им, като при някои има ограничаване на достъпа за граждани, поставени са фургони и други съоръжения. Съставили сме актове, за да се върнат нещата в нормалното им състояние, което обаче ще бъде дълъг процес, коментира Смърков. 

Заради спукани тръби две болници във Варна са на аварийно захранване с вода

Заради спукване на водопроводи две болници във Варна – Военноморската и университетската МБАЛ „Св. Марина“, преминава...

Още: Становище на МРРБ сочи, че крайбрежната алея във Варна е улица

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com