X
 
 

Служители от МВР Варна организират пореден протест

2041 1
photo of Служители от МВР Варна организират пореден протест
Снимка: БГНЕС
На 18 юли (четвъртък) служители на МВР ще проведът поредни протестни действия в морската ни столица, като ще настояват за увеличаване на минималния размер на допълнителното заплащане за нощен труд.
Протестът е част от серия такива, започнали на 5 юли 2019 г. под надслов "За достойно заплащане на нощния труд“.
Организатори са СФСМВР и ССЗБ, които ще бъдат подкрепени и от Български лекарски съюз, КТ "Подкрепа“ и Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Служителите от МВР Варна за пореден път ще посочат своите искания за актуализиране на размера на допълнителното заплащане за нощен труд, като настояват той да стане определен процент от социално измерим променлив критерий.

Протестиращите ще излязат точно в 18.30 часа пред фонтаните на сградата на община Варна и призовават всички варненци и гости на града да ги подкрепят.

Ето какво твърдят организаторите на протеста:

"Нощния труд уврежда по –бързо здравето и е предпоставка за повече трудови злополуки .Ето за това от СФСМВР смятаме ,че сега заплатения нощен труд от 0,25 ст. на час за периода от 22:00 ч. до 06:00 ч. е подигравателно и не е достатъчно за положеният ни труд  през нощта, съобщиха за медията ни организаторите на протеста."

 

МВР пак на протест, пак заради пари - този път заради нощния и извънредния труд

Отново подготовка за протест – това декларират от полицейския синдикат (СФСМВР). Основното недоволство сега е заради некомпенсира...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    "Ще проведЪт"? Сериозно? Да пратя една граматика ... ? И - да, има значение кой как пише, ако претендира да е нещо повече от обикновен драскач на дописки.
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...

Последно в Актуално