X
 
 

Варненския театър ще бъде ремонтиран, процедурата е в ход

1854 0
photo of Варненския театър ще бъде ремонтиран, процедурата е в ход
Снимка: Надежда Георгиева
Над 7 млн.лв. ще струва реконструкцията и модернизацията на сграда филиал ТМПЦ - Варна. Общината вече е подала проекта за оценка към междинното звено. Той се реализира по ОП "Региони в растеж“ 2014-2020 и е част от инвестиционната програма на общината.

Проектът е с продължителност 30 месеца, а общата му стойност е 7,1 млн. лв, като 5,7 млн. лв. ще са безвъзмездна финансова помощ, а 1,4 млн. лв. се осигуряват от Фонд за градско развитие – Север. 

От общината споделят, че задачата на проекта ще е филиалът да разполага с обновени и комфортни за зрителите и артистите сцена, камерна зала, репетиционни зали и други. предвижда се подмяна на сценичната механизация на оркестрината и сцената, също така ще се обособят две репетиционни зали, едната от които за балет.  Проектът включва още реконструкция на балкона, главното фоайе, камерната и репетиционните зали, на клуба на актьора. Ще бъдат подновени ВиК и ел. инсталациите, ще се изгради климатична и вентилационни инсталации. Общината обещава, че ще бъде подобрен и достъпът за хора с увреждания. 

Кукленият фестивал "Шарено петле" в Плевен ще представи най-доброто от изминалия театрален сезон

Второто издание на фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще събере от 4 до 8 юли в Плевен театрал...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители