X
 
 

Защо се бави ремонтът на Варненския зоопарк?

3553 0
photo of Защо се бави ремонтът на Варненския зоопарк?
Снимка: БГНЕС
Ремонтът в едно от най-посещаваните места в морската ни столица- Зоологическата градина, се бави. По думите на директора на зоокъта Иванка Стоянова, причината е провеждането на процедури за обществени поръчки.

Директорът обясни, че поръчките са разделени на два етапа, като първият представлява доклад за съответствия и вече е на финалната права. Следва да бъде дадено разрешително за строеж от Община Варна, като в същото време ще тече и вторият етап на обществената поръчка за избор на изпълнител, който да проектира. Това е и причината ремонтът на зоопарка да се забави. Г-жа Стоянова смята, че той ще стартира не по-рано от октомври или ноември.

"Обществените поръчки са много хубаво нещо и това, което са препоръчали от ЕС, но за съжаление има технологично време за всяко едно нещо и това страшно много ни бави. Осигурени са средства чрез заем от Регионалния фонд за градско развитие" (РФГР) - един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA и са на стойност 1,2 млн. лв.", коментира директорът.

Припомняме, че ремонтът на варненския зоопарк предвижда обновяване на сектор "хищници" и "маймуни", както и на входната зона. В проекта е включено и изграждане на павилион за продажба на сувенири и нова зона за отдих с детска площадка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално