И делото срещу стрелеца от Лясковец не мина без връщане на прокуратурата

27566
И делото срещу стрелеца от Лясковец не мина без връщане на прокуратурата
Снимка: Thinkstock

С разпореждане на съдия-докладчик Великотърновският окръжен съд е прекратил съдебното производство срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков и връща делото на Окръжна прокуратура за отстраняване на допуснати в досъдебното производство процесуални нарушения. Това съобщиха от Съдебната палата.

Констатираните от съдия-докладчикът Корнелия Колева нарушения касаят прилагането на разпоредбите от Закона за защита на класифицираната информация, се казва още в прессъобщението.

България през 2014 година: Големите трагедии

Краят на годината дойде и дойде време да видим взела ли си е България поука от това, което се случи предишната година. Мъдрият човек н...

Обвинителен акт срещу Петко Петков бе внесен в Окръжния съд във Велико Търново в навечерието на Коледа. Според прокуратурата, на 14 март 53–годишният Петков умишлено е убил командоса Емил Шарков, като е направил опит да убие още петима полицаи, участвали в специализирана операция. Той ще отговаря и за незаконно притежаване на боен арсенал, чието изземане бе целта на полицейската акция.

Прокурор Цветан Маринов бе подготвил 100 страници обвинителен акт, а по делото трябваше да бъдат призовани над сто свидетели и вещи лица. Според обвинителя той трябваше да е публичен, въпреки че по разследването са събрани 20 тома секретни материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com