Предстои рехабилитация на 20-километров участък между Камен и Драганово

3368
Предстои рехабилитация на 20-километров участък между Камен и Драганово
Снимка: Actualno.com

Със средства от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. се рехабилитират и реконструират 20,1 км от път III-514 Камен - Драганово от км 5+000 до 25+157, в област Велико Търново. Проектът е лот 85 от десетия етап на Оперативна програма “Регионално развитие“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Участъкът от третокласния път е на територията на общините Стражица и Горна Оряховица, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Напредва рехабилитацията на обходния път на Елхово

Напредва рехабилитацията на обходния път на Елхово, информират от Агенция пътна инфраструктура. Общата дължина на участъка е 6,7 км, с...

Обектът бе представен на пресконференция във Велико Търново от инж. Бисер Йорданов - ръководител на проекта от Агенция „Пътна инфраструктура“, и инж. Филип Маринов и инж. Румен Игнатов - изпълнителни директори на „Пътни строежи – Велико Търново“ АД.

С основния ремонт на третокрасния път, който не е ремонтиран повече от около 20 години, ще се повиши безопасността и удобството на пътуване на жителите от общините Стражица и Горна Оряховица до областния център Велико Търново. По-добрата пътна инфраструктура ще стимулира привличането на инвестиции и ще подобри достъпа до туристическите обекти в областта, обясни инж. Йорданов.

По проекта е предвидена реконструкция на пътното тяло на път III-514, полагането на изравнителни и износващи асфалтови пластове по цялата дължина на участъка. Ще бъдат изградени нови облицовани окопи, възстановяване на банкетите, нови бетонови бордюри и тротоари в село Камен и др. За повишаване безопасността на движението ще бъде поставена нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, посочи инж. Йорданов.

Стойността на договора за строително-монтажните работи е 11 328 400,39 лв. с ДДС. Строителния надзор ще осъществи „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Техният договор е за 233 640 лв. с ДДС.

8 фирми са в надпреварата за рехабилитацията на 20 км от пътя Камен – Драганово

8 са отворените ценови оферти за надзор при рехабилитацията на 20 км от път III-514 Камен – Драганово, съобщават от Агенция "Пътн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com