X
 
 

С практически демонстрации завърши лятната полицейска академия в община Велико Търново

1122 0
photo of С практически демонстрации завърши лятната полицейска академия в община Велико Търново
Снимка: Община Велико Търново
Кметът Даниел Панов участва в детски празник в село Балван за закриване на лятната полицейска академия, която се проведе през последните три месеца в община Велико Търново. В академията взеха участие стотици деца, които получиха знания и умения за пътна и противопожарна безопасност.

На специализираните площадки в село Балван децата демонстрираха наученото на практика, показвайки какво трябва да се прави при гасене на пожар, как се оказва първа медицинска помощ, как се спазват правилата за движение от пешеходци и колоездачи.

Даниел Панов поздрави участниците и им благодари, че са избрали полицейската академия през лятната си ваканция. Той подчерта, че този избор е проява на високо гражданско съзнание.

Кметът на Велико Търново благодари и на партньорите, с които общината работи за  подготовката на децата в рамките на инициативата. „Придобивките в Балван, а именно площадките за пътна и противопожарна безопасност, за оцеляване сред природата, за приложно колоездене, първият в България Център за превенция и спорт, са резултат от това сътрудничество. Благодаря на уредниците в младежките центрове и на служителите на реда, защото тяхната работа с децата е в основата на успеха“, отбеляза още Панов.

Лятната полицейска академия през тази година акцентира на уроци по пътна и противопожарна безопасност, и участието на децата в националната кампания „Пазете децата на пътя“ на Главна дирекция „Национална полиция“.

На заключителното събитие присъстваха представители на партньорите, като директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново ст. комисар Димитър Машов, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова и др., на държавни институции и сдружения. Партньорите в инициативата дадоха висока оценка на община Велико Търново и кмета Даниел Панов за организацията. Лятната полицейска академия получи признание като добра практика, която може да бъде използвана в цялата страна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители