Новият бюджет на Видин с акцент върху образователната и пътната инфраструктура

3002
Новият бюджет на Видин с акцент върху образователната и пътната инфраструктура
Снимка: община Видин

С 26 гласа „за“, 4 „против“ и 3 „въздържал се“, на свое заседание Общинският съвет на Видин прие бюджета, които ще финансира всички дейности на общината през новата година.

„Приоритетът ни е да осигури финансиране на всички дейности на Общината при спазване на строга финансова дисциплина в изпълнение на Плана за финансово оздравяване на Община Видин. Бюджетът е разработен в съответствие с изискванията на Закона за публичните финанси, решения на Министерски съвет, тригодишната бюджетна прогноза на Общината за периода 2019-2021 година. Ще се цели подобряване на образователната и пътната инфраструктура, облагородяването на жизнената среда, изпълненението на значими проекти по европейски и национални програми и др.“ – каза  кметът Огнян Ценков.

Видин става домакин на 2 събития от честването на „100 години баскетбол в България“

Община Видин ще съдейства при мероприятията за честване на 100-годишната история на баскетбола в България. Тази новина бе разпространен...

Той подчерта, че бюджетът за 2019 година възлиза на 44 203 973 лв., като приходите за делегирани от държавата дейности са в размер на 27 427 083 лв., а местните приходи – 16 776 690 лв.

Сред новите инициативи, които Общината поема, са: осигуряване на средства за създаване на специален фонд „Инвитро“, от който подкрепа ще получат семейства с репродуктивни проблеми; модернизиране на улица „Цар Александър II“, изграждане на фитнес на открито в Крайдунавския парк в участъка между Речна гара и Колодрума; ремонтиране на спортни площадки в междублокови пространства и др. Кметът Огнян Ценков обобщи: “В резултат на предприетите мерки за финансово оздравяване на Общината се гарантира добро финансово управление и през 2019 година“.

Кметът потвърди, че със свое решение Общински съвет - Видин дава предварителното си съгласие за промяна на предназначението, съгласно изискването на ЗСПЗЗ и по искане на АПИ, във връзка с трасето на обект: „Модернизация на път I-1(E-79) „Видин – Ботевград“. Трасето засяга имоти общинска собственост, с начин на трайно ползване - пасища и мери, находящи се в землищата на Община Видин.

Кметът на Видин посрещна инвеститори от Белгия

На посещение във Видин днес пристигна делегация от Белгия. Кметът Огнян Ценков се срещна г-н Люк Хеспилс, собственик на фирма „He...

По повод провокативните новини, които се тиражират в публичното пространство от определени граждани, че има забавяне изграждането на пътя Видин-Ботевград, кметът на Общината отново заяви отново, че този път е приоритетен и е от особена важност за всички. Той призова гражданите да не се поддават на манипулации и на езика на омразата, защото това се прави с чисто политическа цел, в лична, а не в обществена полза.

Огнян Ценков  категорично заяви, че за всяка публикация, която цели да опетни името на Общината, нейните служители и него в качеството му на кмет, ще бъде заведено съдебно дело.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com