Община Видин актуализира бюджета по предложение на кмета Огнян Ценков

2497
Община Видин актуализира бюджета по предложение на кмета Огнян Ценков
Снимка: община Видин

Кметът на Видин Огнян Ценков внесе предложния за актуализиране на бюджета на общината за 2018 г. и за промяна на Поименния списък за капиталовите разходи.

Това се налага във връзка с постъпили финансови средства чрез трансфер от държавния бюджет, за което бе взето решение от Министерски съвет на заседание, проведено на 19.12.2018 г. – да се преведат целеви средства в размер на 2 792 670 лв. за текущи ремонти и рехабилитация на улици и междублокови пространства в град Видин и всички населени места в Общината, а 207 330 лв. - за доизграждане на улица към Западна промишлена зона в града.

Кметът коментира, че е трябвало да изтегли една точка от дневния ред, във връзка с безвъзмездното предоставяне за срок от 3 години на футболен клуб “Дуло“, на физкултурния салон в бившата сграда на ОУ „Христо Ботев“ - Видин, който е публична общинска собственост.

„Поради това, че общинските съветници от групата на Гражданско обединение „Единни за промяна“ напуснаха заседанието на Общинския съвет с оправданието, че не се изпълняват техни искания и отново демонстрираха колективна безотговорност, нямаше необходимия кворум. Предложението ще бъде внесено отново на заседанието през месец януари 2019 г. Надявам се то да бъде прието. Нашата позиция в подкрепа на спорта е категорична – не само с финансови средства, но и с предоставяне на спортните съоръжения, с поемане на консумативите и др.“ – каза той.

Община Видин получи 3 млн. лева от държавата, ето как ще бъдат разпределени

Община Видин получи 3 млн. лева от държавата, като целеви средства по текущи ремонти. Новината съобщи кметът на Община Видин Огнян Ценк...

Видинският кмет се спря и на внесените от председателя на Общинския съвет Генади Велков две предложение - относно изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Видин и изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на Община Видин, което се налага заради промяна в Закона за местните данъци и такси и определяне на друг механизъм за данък превозни средства. За първи път ще се отчита и т.нар. екологичен компонент, който ще дава предимство на по-чистите модели. „Това е решение на Народното събрание, във връзка с диференциране на данъка, свързано с по-старите автомобили, с цел да се ограничи замърсяването на околната среда“ – отбеляза Ценков. Предложението не бе прието, като според кмета на Общината това ще доведе до известни затруднения в изчисляването на данъците. Той изказа предположение, че във връзка с прилагане на законодателството прокуратурата ще се самосезира и предложението ще влезе за ново гласуване в Общинския съвет.

Общинските съветници подкрепиха предложението за откриване на Диагностичен център за ортостатични и опорно-двигателни нарушения при деца в училищна и предучилищна възраст като дейност на Община Видин към Направление „Социални услуги и здравни дейности”; за финансово осигуряване на ученически отдих за изявени ученици от Община Видин през месец юли 2019 година в Международен детски център „Албатрос” край град Варна и др.

Огнян Ценков честити чрез медиите Рождество Христово на видинчани и на всички жители на Общината и пожела в дните преди настъпването на Новата година да имат вяра и надежда в по-добрите дни, които предстоят. „Нека 2019 година бъде мирна и много, много успешна“ – пожела кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com