Община Видин представи капиталовата си програма при огромен интерес

2529
Община Видин представи капиталовата си програма при огромен интерес
Снимка: община Видин

Събитието се организира по покана на кмета Огнян Ценков, във връзка с постъпили запитвания и проявения голям интерес към предстоящите дейности на Община Видин – ремонт на улици и междублокови пространства. На срещата присъстваха областният управител на Видин Албена Георгиева, заместник-областният управител Лъчезар Попиванов, целият ръководен екип на Общината, общински съветници, кметове и кметски наместници, граждани.

Огнян Ценков направи обръщение към хората в препълнената зала на Общинския съвет: „Обърнах се с покана към всички вас да проведем тази среща във връзка с ангажимента, който поехме още в началото на мандата за прозрачно управление и активен диалог за обсъждане на всички важни въпроси, касаещи гражданите на Община Видин. Изградихме взаимно доверие и работихме заедно, съобразно вашите потребности“. Огнян Ценков обясни, че конкретният повод за срещата е капиталовата програма на Община Видин за 2019 г. Тя включва 3 милиона лева субсидия, осигурена с Решение на Министерски съвет (ПМС №315 от 19.12.2018 г.) и около 1 милион 170 хиляди лева, също средства от държавния бюджет за капиталови разходи за 2019 г., както и дейности от бюджет 2018, които ще започнат да се изпълняват, щом времето позволи. Той изрази задоволството си, че хората са откликнали на призива на ръководството да подават молби, жалби и заявления във връзка с конкретните им желания за подобряване на жизнената среда. Ценков посочи, че на много места не са извършвани ремонти и не са асфалтирани улици повече от 20-30 години. Включените в капиталовата програма дейности са съобразени с желанието на гражданите и целият процес протича при пълна прозрачност. Идеята на срещата е подробно да се представят обектите и средствата, които ще се изразходват за ремонтите и изграждането.

Община Видин актуализира бюджета по предложение на кмета Огнян Ценков

Кметът на Видин Огнян Ценков внесе предложния за актуализиране на бюджета на общината за 2018 г. и за промяна на Поименния списък за ка...

Капиталовата програма бе представена подробно от инж. Румен Лилов, началник отдел „Устройство на територията“. В залата имаше много граждани, които са подали заявления за исканите от тях ремонти и които са предвидени за осъществяване. Те изказаха своята благодарност към заявените намерения от страна на кмета на Общината и ръководния екип да работят в активен и открит диалог с гражданите. По време на срещата имаше възможност желаещите също да подадат сигнали и заявления за нуждата от ремонтни дейности в кварталите или селищата, където живеят.

Областният управител Албена Георгиева изрази своето удовлетворение от доброто сътрудничество между местната власт и жителите на Общината и поздрави кмета и ръководството за добрите резултати.

„За да реализираме всички заложени дейности в капиталовата програма е много важно да бъде приет бюджета за 2019 година“ – заяви в края на срещата Огнян Ценков. Той отправи покана към гражданите да присъстват на заседанието на Общинския съвет на 31 януари и благодари на всички за активната им позиция, като подчерта, че правилният път е да бъдем обединени и заедно да постигаме целите, без да ни разделят партийни различия или нечии лични амбиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com