Обстановката в община Георги Дамяново се успокоява

12638
Обстановката в община  Георги Дамяново се успокоява
Снимка: БГНЕС

 

Нормализира се обстановката в община Георги Дамяново. Всички пътища са проходими, има достъп до всяка една къща и до всеки един квартал, съобщи за "Фокус" кметът на общината Делян Димитров.

В три населени места все още няма ток - това са селата Говежда, Дълги Дел и Дива Слатина. Без вода са селата Говежда и Дълги Дел. След направените огледи е установено, че до два-три дни електрозахранването ще бъде възстановено, като има вероятност до края на деня в село Говежда да има електроподаване.

Бедствено положение в Георги Дамяново и Берковица

Вследствие на силните валежи е обявено бедствено положение в община Георги Дамяново, област Монтана. Без електрозахранване са около 30...

Димитров обясни, че с водата нещата са малко по-трудни - скъсан е довеждащия водопровод, който се намира в пресечена местност. Там има много вода, непроходимо е, като се изчаква там да се оттегли водата за да се качи техника и да се работи. В рамките на 2-3 дни обаче се очаква да се възстанови водоподаването.

Във всяко от населените места, които пострадаха от наводнението, има по 10-15 наводнени къщи, посочи кметът на общината. Къщите, които се намират в ниската част на населените места в община Георги Дамяново край коритото на реките Отоста и Дългоделска – всички са наводнени.

Снимка: Архив

Обастановката в Георги Дамяново вече по-спокойна

След интензивните валежи през последните три дни в община Георги Дамяново, област Монтана, обстановката се нормализира, заяви пред БТА...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com