Протести по пътищата заради лошото им състояние и липсата на пари

20763
Протести по пътищата заради лошото им състояние и липсата на пари
Снимка: БГНЕС

Протестиращи блокираха международния път E-79 в знак на протест заради отклоняване на евросредства от проекта за модернизация на пътя Видин - София към други проекти.

Блокадата стана факт при град Дунавци. Протестиращите издигнаха лозунги – „Мост има, път – няма!”, „Отнехте ни работата, отнехте ни хляба, а сега и без път!”. Сред хората имаше силно разочарование, че отново Северозападна България остава на заден план, че средства се отклоняват от най-бедните региони за сметка на други, информира Агенция ПИК.

В столицата протестиращи поискаха оставката на служебния кабинет

Членове на Фейсбук групата "Анти-ГЕРБ" протестираха тази вечер пред Министерски съвет и поискаха оставката на кабинета "Близнашки", съо...

Протестът събра 100 души, а блокадата продължи 10 минути. Колони от опашки от ТИР-ове и автомобили, пътуващи от и за Дунав мост – 2, се образуваха от двете страни на пътя Видин – София. Полиция охраняваше протестът, който премина спокойно.

Междувременно мотоклубовете в България също тръгнаха на протестни шествия под надслов "Без камиони през почивните дни!", предаде Агенция "Фокус". Със своите действия те искат да обърнат внимание на отговорните органи за окаяното състоянието на пътищата в страната и за нерегламентираното движение на тежкотоварни автомобилни средства, които според мотоциклетистите, са основна причина за пътните транспортни произшествия. Основните искания на организаторите на инициативата са да се забрани движението на тежки товарни автомобили през почивните дни и таксите, които се събират от тях да бъдат използвани за реконструирането на пътните настилки в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com