Във Видин наградиха най-добрите млади учители за 2019

11847
Във Видин наградиха най-добрите млади учители за 2019
Снимка: община Видин

Регионалното управление на образованието за четвърта поредна година награждава педагозите, имали най-голям успех през годината.

На специална церемония бяха връчени наградите „Проспериращ млад учител на 2019 година“, която се проведе в конферентната зала на Областната администрация.

Видин с нови възможности за сътрудничество с Казахстан

Кметът на Видин Огнян Ценков посрещна Н. Пр.Темиртай Избастин в кабинета си и в знак на уважение към високия гост му подари картина, из...

Гости на церемонията бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-областните управители Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев. Началникът на РУО – Видин Веселка Асенова откри проявата, като се обърна към младите учители, присъстващи в залата и подчерта: „Министерството на образованието и науката и всички ние работим изключително много да насърчим и мотивираме младите хора, за да изберат професията учител“.

Тя допълни, че присъждането на ежегодната награда „Проспериращ млад учител“ е още един начин да бъдат стимулирани желаещите да се посветят на тази професия.

Кметът Огнян Ценков каза в приветствието си: „За мен е чест да бъда сред вас на това вълнуващо събитие. Поздравления към ръководството на Регионалното управление на образованието за организирането на хубавата инициатива. Връчването на наградата „Проспериращ млад учител“ вече е традиция. Безспорно доказателство, че се приема както от хората, работещи в сферата на образованието, така и от обществото. Тя е знак за това, че всички ние фокусираме вниманието си върху една от най-престижните професии не само в миналото, но и в съвременния свят. И приветстваме с любов всеотдайността, амбицията и усилията на младите хора, които правят първите си стъпки на това поприще“.

Общо 23 са номинираните учители от училища в област Видин, а удостоените с отличието тази година са: Християна Пламенова от ДГ „Желязко Попниколов“, Вилияна Лозанова (учител по английски език) от ОУ „Св. Климент Охридски“, Александър Петров (учител по физическо възпитание и спорт) от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Ралица Станкова (логопед), също от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Кметът на Видин награди 13 зрелостници за отличен успех на матурите

Кметът Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчиха грамоти на младите хора за отлично...

Присъдените награди „Проспериращ млад учител на 2019 година“ са в четири категории: „Предучилищно обучение“, „Прогимназиален етап“, „Гимназиален етап“ и „Целодневна организация на учебния ден и други педагогически специалности“.  

Видинският кмет връчи статуетката „Проспериращ млад учител на 2019 година“ на Християна Пламенова и грамоти на част от номинираните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com