Бисерите на Радев!

15602
Бисерите на Радев!
Снимка: БГНЕС

Бълва бисер след бисер президентът Радев - страх го е човекът да не го забравят, такъв му е статутът по Конституция, но той, горкият, не ще и не ще да го разбере. Иска още власт, иска още правомощия. И понеже - ето вече девет месеца минаха от 22 януари, когато бе ръкоположен за държавна глава - това не се случва - напъва ли напъва, бори се за правомощия!

Президент е това, хора, вижте Путин, вижте Тръмп!, сякаш кряска Румен Радев, всичко в държавите им тях чака, натоварили са се като магарета и с национални, и с международни правомощия - само аз, президентът на България, се чудя какво да подхвана, с какво да се захвана - заради тази куца откъм президентски правомощия Конституция! Ако беше онова време, през 1990-та, когато се правеше тази пущина, новата Конституция, помните колко спорна беше, тогава и аз щях да легна с 39-те - за да протестирам! Това не е Конституция, а забранителен списък - това не може, онова не може президентът, не му било в правомощията. Ами аз какво да правя, семки ли да люпя - и да гледам как парламентът се е разгащил и всичко си позволява - без да цепи басмата - и на президента, и на ветото му, и на институцията като цяло! Ама кел файда, като после всичко си го прегласуват - и му се подиграват, явно и тайно, на него, президента, държавната глава!

Радев: Да назначавам председател на антикорупционния орган не ми е самоцел

Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може да блокира и загроби парламентарната република, която те уж отстояват. ...

Бълва Радев бисер след бисер - в битка за правомощия, ето два от последната седмица:

На връх сакралната дата 9 септември Румен Радев, широко прокламираният и широко и дълбоко прокламиращият се президент-обединител на всички българи, изръси поредната си щуротия - трябвало било на тази дата българите да търсят... помирение! Рече и отсече независимият и равно отдалеченият от всички политически сили държавен глава, без обаче да съобразява - той, но най-вече съветниците му, и особено онзи с тънката брадичка, че преди да се помиряваме, някои трябва задължително да се ПОКАЯТ - и да правят това на всяка, наистина "сакрална" дата, но сакрална не за бившите комунисти и настоящи социалисти, а за наследниците на убитите и затворените без съд и присъда (още не е изяснено точното число - но се твърди, че са поне 40 000 само в първата седмица след "сакралната" дата, и общо поне 190 000 за всичките 45 години тоталитаризъм!). Чак след това може да има помирение - но не между жертвите и палачите, макар и задочно, а между наследниците на жертвите и палачите!

Това бе едното. Другото "бисерче" Радев изплю, коментирайки нашумелия напоследък казус с тази прословута мегакомисия за антикорупция. Да припомним, че Нинова и БСП най-сериозно предлагат тя да бъде в правомощията (и те се загрижили за дефицита на правомощия на техния кадър на "Дондуков" 2) екс-генерала в оставка Румен Радев. Изкуши се и не можа да се въздържи горкият (Р)умен и застана изцяло на страната на БСП и Нинова: съгласен бил, ах, Боже, каква жертва! комисията да му бъде подчинена, да ѝ е началник, без да му пука, че освен омразната му Конституция, така нарушават - той, Нинова, БСП, а евентуално и целият парлмамент, ако това все пак се случи - още поне три закона! Ама какви ти тук закони, като става дума за власт, за пари, за дърпане на конци и за "раздаване на правосъдие"! А като венец на всичко Радев, представете си, извади и аргумент срещу "безпринципното мнозинство" на ГЕРБ и "Обединените патриоти" (които държат спорната комисия да е към парламента и да се отчита пред него) - почти като децата в детската градина държавната глава попита риторично, "защо, когато преди време му пробутвали районирането за мажоритарния вот - можело, а сега, за мега-антикорупционната комисия - не можело!" Нещо като "на ти си куклите, дай си ми парцалките!" Радев, Радев, колкото и да се старае, този любимец на гласоподавателите трудно ще прикрие някои очевидни липси - в морала, в манталитета, в образованието! Да внимава какви ги ръси - бисерчетата, че ако при Нинова някак си ще се преглътне, то при "президента на всички българи" - това няма как да стане!

И накрая, една тлъста социологическа лъжа - поредната, и пак на социологическата агенция "Галъп", уж "Интернешънъл", ама всъщност българският, този на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, се опита да се напъха в главите на хората. Как ги търпят тия от Лондон, оригиналите, корпорацията-майка! Извадиха поредната масова заблуда и я внедриха чрез медиите: 73% от запитаните искали именно Радев да оглави възловата за България антикорупционна комисия, докато в полза на парламента били гласували едва... 21 на сто! За пореден път българският "Галъп" на Кънчо-Райчевците се опитва безнаказано да внуши на населението, че да нарушиш Конституцията и законите в България е допустимо - нищо, че аргументите им за това са фалшифицирани и манипулирани в изгода на една партия - БСП, и на нейния президент-обединител - генерал Румен Радев! В България винаги е така, целта винаги оправдава средствата!

Радев: Договорът с Македония отваря нова страница в двустранните отношения

Държавният глава Румен Радев поздрави днес президента Георгe Иванов и Република Македония по повод националния празник на страната и от...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com