X
 
 

Диагнозата мозъчна недостатъчност

6009 4
photo of Диагнозата мозъчна недостатъчност
Снимка: БГНЕС
В медицината има много видове недостатъчност - сърдечна, белодробна, дихателна, бъбречна... В политиката обаче има мозъчна недостатъчност. И от тази болест, за съжаление, са болни голяма част от хората в управляващия елит на страната.

Мозъчна недостатъчност например е да решиш, че е уместно и изключително оригинално да се солидаризираш с ранената по време на футболен мач полицайка, маскирайки се като пират, и разхождайки се така по срещи и форуми.

Радан Кънев: Който иска гаранции, да стои извън политиката

"Който иска гаранции, да стои извън политиката. Политиката е борба за власт и изисква компромиси, да ядеш шамари и да имаш стратегическ...

Идиотизмът е простим и разбираем, когато е личен проблем. Когато е обществен и на него са подвластни политически лица от най-висок ранг, го закъсваме всички. Защото човек, който не може да различи уместното от неуместното, уважителното от неуважителното и добрата идея от откровената глупост, е обречен да бъде опасен, когато в ръцете си държи власт. Неадекватността в политиката е сметка, която плащаме всички.

Мозъчна недостатъчност също така е, когато друг висшестоящ управленец обяснява, че тъй като един закон така и така не се спазва, явно от него просто няма нужда. Според същия индивид падането на забраната за пушене ще е в услуга на непушачите, а подходът към правилата явно не е да се намери начин те да бъдат съблюдавани, а просто да отпаднат.

Мозъчната недостатъчност се характеризира с проблемна или липсваща връзка с главния мозък, което води до съждения без никаква логика и без очевидни причинно-следствени връзки. И отново, в индивидуален план това е една лична трагедия, която заслужава съчувствие. Когато обаче същите липсващи връзки с главния мозък определят живота, ежедневието и правилата, по които живеем всички, за снизхождение няма място.

Мозъчна недостатъчност е и когато заявили се за видни патриоти лица гордо обявяват, че защитават чужди държави и техните представители, които могат да правят и говорят каквото си поискат.

Дончева: В политическата сфера неграмотните отиват към още по-неграмотни

"В политическата сфера неграмотните отиват към още по-неграмотни. Държавата затъва в институционална криза. Държавните институции са пъ...

Мозъчна недостатъчност е и най-важните институции в държавата да са във война, не защото така печелят или защитават нещо, а просто по инерция, по подразбиране и по зададени опорни точки. Въпреки явните доказателства, че всички губим от това, въпросните институции упорито продължават да се замерват с хамалски обвинения за тъмнина и лесен живот, демонстрирайки очевидното си нежелание да вземат и да свършат някоя от работите, за които им плащаме.

И това са само скорошните примери за политическа мозъчна недостатъчност. Защото ние живеем с тази диагноза от години. Избираме или позволяваме до власт да се доберат откровени дебили и откровени глупаци, чиито малоумия не винаги са преднамерени - често те искрено вярват, че мислите, които им минават, са адекватни.

Отдавна сме доказали, че сме изключително толерантно общество, когато става въпрос за хората с ментални увреждания в политиката. Упорито продължаваме да им даваме трибуна, а те, от своя страна, упорито продължават да ни тикат към блатото. Време е да разберем, че доказаната мозъчна недостатъчност в политиката е обществена заплаха и трябва да бъде лекувана в домашни условия.

Автор: Десислава Любомирова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

4 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • български избирател 3 български избирател преди 8 месеца Профил на трол?
  Гледам снимката и се чудя -/ "МВР шефове" /- ОЛИГОФРЕНИ в косТУУУми ли виждам или вдетинили се идиоти, които се правят на Джак Спароу от Карибски пирати...?МДАААА....тежко ни... ако тия МУНЧОВЦИ ни пазят от престъпността!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Опааа ...авторкатааа...изпуснахте още една мнОООго важна категория хора свързани с мозъчната недостатъчност!!! 2 Опааа ...авторкатааа...изпуснахте още една мнОООго важна категория хора свързани с мозъчната недостатъчност!!! преди 8 месеца Профил на трол?
  А какво да кажем за :Категорията -"ЖЪЛТА и ПОРЪЧКОВА" журналистика...към която причисляваме и авторката на тоя пасквил!!!Време е да разберем, че доказаната мозъчна недостатъчност в журналистиката е обществена заплаха и трябва да бъде лекувана в болнични условия...!!!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Какъв управляващ елит беот боклука най боклуците...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Когато всичкк са боккйци к няма какво да избираш ,не избирай ,нд ходи на избори да избираш.
  : 4 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Гръцката кухня – здравословна и неповтор...

Meze е общото име на многобройните малки ястия, които обичайно се сервират с вино, узо или домашно приготвено ципуро. Те са неразделна ...

Последно в Актуално