X
 
 

Диагнозата мозъчна недостатъчност

5970 4
photo of Диагнозата мозъчна недостатъчност
Снимка: БГНЕС
В медицината има много видове недостатъчност - сърдечна, белодробна, дихателна, бъбречна... В политиката обаче има мозъчна недостатъчност. И от тази болест, за съжаление, са болни голяма част от хората в управляващия елит на страната.

Мозъчна недостатъчност например е да решиш, че е уместно и изключително оригинално да се солидаризираш с ранената по време на футболен мач полицайка, маскирайки се като пират, и разхождайки се така по срещи и форуми.

Идиотизмът е простим и разбираем, когато е личен проблем. Когато е обществен и на него са подвластни политически лица от най-висок ранг, го закъсваме всички. Защото човек, който не може да различи уместното от неуместното, уважителното от неуважителното и добрата идея от откровената глупост, е обречен да бъде опасен, когато в ръцете си държи власт. Неадекватността в политиката е сметка, която плащаме всички.

Мозъчна недостатъчност също така е, когато друг висшестоящ управленец обяснява, че тъй като един закон така и така не се спазва, явно от него просто няма нужда. Според същия индивид падането на забраната за пушене ще е в услуга на непушачите, а подходът към правилата явно не е да се намери начин те да бъдат съблюдавани, а просто да отпаднат.

Радан Кънев: Който иска гаранции, да стои извън политиката

"Който иска гаранции, да стои извън политиката. Политиката е борба за власт и изисква компромиси, да ядеш шамари и да имаш стратегическ...

Мозъчната недостатъчност се характеризира с проблемна или липсваща връзка с главния мозък, което води до съждения без никаква логика и без очевидни причинно-следствени връзки. И отново, в индивидуален план това е една лична трагедия, която заслужава съчувствие. Когато обаче същите липсващи връзки с главния мозък определят живота, ежедневието и правилата, по които живеем всички, за снизхождение няма място.

Мозъчна недостатъчност е и когато заявили се за видни патриоти лица гордо обявяват, че защитават чужди държави и техните представители, които могат да правят и говорят каквото си поискат.

Мозъчна недостатъчност е и най-важните институции в държавата да са във война, не защото така печелят или защитават нещо, а просто по инерция, по подразбиране и по зададени опорни точки. Въпреки явните доказателства, че всички губим от това, въпросните институции упорито продължават да се замерват с хамалски обвинения за тъмнина и лесен живот, демонстрирайки очевидното си нежелание да вземат и да свършат някоя от работите, за които им плащаме.

Дончева: В политическата сфера неграмотните отиват към още по-неграмотни

"В политическата сфера неграмотните отиват към още по-неграмотни. Държавата затъва в институционална криза. Държавните институции са пъ...

И това са само скорошните примери за политическа мозъчна недостатъчност. Защото ние живеем с тази диагноза от години. Избираме или позволяваме до власт да се доберат откровени дебили и откровени глупаци, чиито малоумия не винаги са преднамерени - често те искрено вярват, че мислите, които им минават, са адекватни.

Отдавна сме доказали, че сме изключително толерантно общество, когато става въпрос за хората с ментални увреждания в политиката. Упорито продължаваме да им даваме трибуна, а те, от своя страна, упорито продължават да ни тикат към блатото. Време е да разберем, че доказаната мозъчна недостатъчност в политиката е обществена заплаха и трябва да бъде лекувана в домашни условия.

Автор: Десислава Любомирова

Actualno.com

Етикети:

4 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • български избирател 3 български избирател преди 5 месеца Профил на трол?
  Гледам снимката и се чудя -/ "МВР шефове" /- ОЛИГОФРЕНИ в косТУУУми ли виждам или вдетинили се идиоти, които се правят на Джак Спароу от Карибски пирати...?МДАААА....тежко ни... ако тия МУНЧОВЦИ ни пазят от престъпността!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Опааа ...авторкатааа...изпуснахте още една мнОООго важна категория хора свързани с мозъчната недостатъчност!!! 2 Опааа ...авторкатааа...изпуснахте още една мнОООго важна категория хора свързани с мозъчната недостатъчност!!! преди 5 месеца Профил на трол?
  А какво да кажем за :Категорията -"ЖЪЛТА и ПОРЪЧКОВА" журналистика...към която причисляваме и авторката на тоя пасквил!!!Време е да разберем, че доказаната мозъчна недостатъчност в журналистиката е обществена заплаха и трябва да бъде лекувана в болнични условия...!!!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Какъв управляващ елит беот боклука най боклуците...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Когато всичкк са боккйци к няма какво да избираш ,не избирай ,нд ходи на избори да избираш.
  : 4 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Екипи дебнат хора, изхвърлящи отпадъци н...

Работна група, която ще следи и санкционира нарушители, изхвърлящи отпадъци на нерегламентирани за целта места, е създадена в Община Ас...