Дотук бе "Всички срещу ГЕРБ", но следва "Всеки срещу всеки"!

7466
Дотук бе "Всички срещу ГЕРБ", но следва "Всеки срещу всеки"!
Снимка: БГНЕС

Може ли някой да се досети кой ще управлява България от пролетта нататък? Разбира се, че ГЕРБ! Пак ГЕРБ и пак Бойко Борисов. Въпреки червения натовски (оксиморон!) генерал-президент; въпреки Нинова и Доган; въприки Раданчо Капитулантчо; въпреки псевдопатриотите Каракачанов, Сидеров и Симеонов; въпреки двуликия Янус - Гоце!

А ще ги има ли в новия български парламент - от пролетта нататък - същите тези Каракачанов, Симеонов, Сидеров, Радан и Гоце? Не, няма да ги има! Защо ли? Защото сами си изкопаха гроба (политическия, разбира се, да са живи и здрави сто години!) и сами се сурнаха в него!

Ето как. Ако на пировите (за гореспоменатите) избори всичките български политически пигмеи обединиха силите си срещу доминиращата партия на Борисов на принципа "Всички срещу ГЕРБ!" и така провъзгласиха никому неизвестния, кървавочервен генерал Радев за президент на Република България, на неизбежните парламентарни избори през следващата пролет споменатите политически пигмеи щат не щат ще се явят разединени - както си е и редно, както се и полага, на принципа "Всеки срещу всеки!" Което пука надутия с въздух под налягане балон - и така резултата от балотажа на генерала от 58 процента и нещо издиша на... истинските и реални проценти на БСП - 14-16 на сто! Надувачите (духачите) на въздуха под налагане от малките партии, донори на генерала на втория тур, напролет, на парламентарните избори, също ще получат реалните си проценти, както следва:

- ДПС остава с дежурните си 7-8 на сто;

- ВМРО - 2-3 на сто;

- партията на Валери Симеонов - 2-3 на сто;

- на Сидеров - 1-2 на сто;

- на Първанов - също 1-2 на сто;

- Реформаторите - пак като "Реформатори", но вече поединично, съответно:

- ДСБ на Кънев - 1-2 на сто;

- Куневите - 3-4 на сто;

- СДС с Лукарски (за срам и позор!) - 2-3%; а останалите "реформисти"- БЗНС на Ненчев и турската партия на Корман Исмаилов - въобще няма да бъдат хванати от "брояча"!

Халал да са им, така им се пада; малки, но велики! Както се казва, Господ забавя, но не забравя! Имайте търпение до пролетта!

И какво излиза, дами и вие, господа офицери, генерали, адмирали и тям подобни!? Излиза че ГЕРБ ще повтори резултата на Цачева от 13 ноември - а той е 32 на сто, от който, разбира се, трябва да се свали приносът на подкрепилите я на втория тур, според социолозите 6 до 8 процента гласове, дошли от другите партии, вследствие на което отсега може да се каже, че в следващия парламент ще се ширят само три партии - ГЕРБ, БСП и ДПС! От дребосъците и помен няма да остане!

- Въпреки кървавочервения генерал, безусловен победител на току-що преминалите избори;

- въпреки палавницата Нинова и кариеристите около нея;

- въпреки гадните номера на (Кара)Доган Душманина от Сараите в Бояна;

- въпреки услужливия патриот-доносник на ДС Кр. Каракачанов;

- въпреки неврастенията на Радан(чо);

- въпреки Путин, Гоце и Големия им шлем; и т. н., и т. н.

Новата първа дама с коментар за победата на Румен Радев (ВИДЕО)

Новата първа дама на България - Десислава Генчева, публикува във Facebook профила си песента на Manowar "The Crown and The Ring". Това...

Който не го вярва, да си трае, за да не се излага, когато в нощта на изборите напролет обявят резултатите!

Друг въпрос е, че сега, през ноември, а и няколкото месеца назад, Борисов направи непростими електорални грешки, които му гарантираха тази, уж "изненадващата" загуба. Взимай мерки, Борисов, сега е моментът - ако ли не, ще плачеш с кървави сълзи! Изтупай си високомерието в антрето, то ти яде главата - истина е, че след 15-16 изборни победи то неминуемо се появява, но въпреки това; признай си, Борисов, грешката, че подходи викокомерно и несериозно към тези избори, държа се обидно с електората (собствения си!), като не му каза до последно на кого ще заложиш, а той можеше да ти помогне и да те вразуми - защото Цецка не беще "Човекът", печелившият кандидат-президент! И то не защото е лоша, точно обратно, прекалено е добра, а такъв президент не е нужен на България. Точно тук и точно сега! Цецка не е обаятелна, което си е природна даденост, лична вина за това няма, олицетворява най-разгулната откъм имидж институция в България с 5-6 процента одобрение, но ти, Борисов, подходи лековато и я натрапи и на собствения си електорат, пак високомерно, и в резултат сам се би - не генералът отнесе Цачева, както социалистите и придворните им социолози твърдят, а тя сама (с твоя помощ и по твое хрумване!) се отвя, след като поиска да бъде това, което просто природата не й бе дала!

Борисов прекалено заложи и на правилата, а трябваше поне мъничко да ги нагази - като например да беше вдигнал пенсиите с 10 процента, примерно на 1 юли, или даже по-рано - от 1 април, на изборната година! Той не пожела, не можела да го понесе държавата, бюджетът й, ама сега сам ще ги плати - този път от собствения си джоб, образно казано, от престижа си и от поддръжката, която получи! А това са над 2 милиона пенсионери-избиратели, поне половината от които щяха да гласуват за ГЕРБ, доволни от новите си пенсии; и сега на "Дондуков" 2 щеше да е Цачева, а генералът щеше да е наистина в резерва, където му е мястото! При това с 10% увеличена пенсия!

Но както и да е - лошото затова идва, за да го последва доброто. Цикъл е! Защото така е в прирадата, така е и в живота, само хубаво не е на хубаво! Лошото е, че на врата на клетата България за пет години сега се увеси един помешан генерал - хем натовец бил, хем московец - и никой не може да каже със сигурност колко поразии ще натвори той за тези пет години!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com