Хотел на плажа - може, палатка - не. Но Ангелкова ще гони хипарите!

7477
Хотел на плажа - може, палатка - не. Но Ангелкова ще гони хипарите!
Снимка: Actualno.com

Министърът на туризма Ангелкова днес заяви, че не знаела защо хората с палатки мислят, че са извън закона и че е забранено от същия този закон да разпъват палатка на плажа. Разбира се, тази внезапна грижа изглежда като началото на една дълга кампания, чиято крайна цел е на Иракли, Карадере и Корал да изгреят едни хубавички тумбести ол инклузиви, които официално да сложат край на останалия половин процент незастроено Черноморие. Но нека все пак се върнем към думите на Ангелкова - че хипарите мислели, че били над закона - и се опитаме да й обясним защо. 

1. Цялото българско Черноморие е над закона. Законът там е пренебрегван десетилетия наред, бетонът се е излял навсякъде, безогледно, завинаги, без контрол и идея. Плажните ивици са се превърнали в потискащи върволици от смесен пейзаж на довършени и недовършени сгради, като би било твърде смело да кажем, че едните изглеждат по-добре от другите.

2. Хипарите мислели, че са над закона; проверете за наркотици, щом е така, достопочтените гости на Какао Бийч например, за да проверим дали законът ще се окаже толкова суров към тях, колкото към хората с палатки. Ако законът се приложи с цялата си строгост към Слънчев бряг, курортът трябва да се затвори и загради без изход оттам както в Средновековието са затваряли цели градове, боледуващи от чума. 

3. Как така е законно да се построи бездънен вечен хотел на плажната ивица, а е незаконно да се разпъне за една седмица палатка? Има ли логика, която да позволи първото и забрани второто? 

4. Законен ли е рекетът на концесионерите и абсолютният им ценови произвол за чадър и място на плажа? Защо някакви хора трябва да богатеят по лесен начин, при положение, че плажовете, на които въобще ги няма - Карадере, Иракли - са много по-чисти и добре изглеждащи от стандартната леш?

5. На какво и кого по-точно пречи разпъването на палатка на плажа? Чии права са накърнени?  

6. Преди години кметът на Созопол си беше заградил пътя към плажа като хайдутин, а върху дюните на "Корал" бяха стоварени две грамадни бетонни плочи, докато кметът на Царево твърдеше, че това не са дюни и това не е бетон, а там едно нещо, дето, нали, така, довиждане. Как законът санкционира действия като техните? 

7. Кога най-сетне някой политик ще забележи, че гръцкото море е загробило българското и че вече сме подарили нашето на чужди туристи и сме избрали да се спасяваме другаде? Никога. Пълнете морето с хотели. Another Brick In The Wall.

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com