Кандидат-президентите като социални министри!

2675
Кандидат-президентите като социални министри!
Снимка: БГНЕС

Като ги слуша човек изявилите се вече кандидат-президенти, не може да не се попита - тия хора президенти ли искат да стават или социални министри. Всички без изключение в усилието си да подмамят колкото се може повече бюлетини, лъжат, мажат и замазват - как всеки от тях, ако стане президент де, ако вие, уважаемите избиратели, го предпочетете, ще направя живота ви песен; ще ви намаля данъците, ако сте бизнесмени или търговци; ще ви вдигне пенсията, ако сте пенсионери; ще ви увеличи парите двойно, ако сте в неравностойно положение; ще ви вдигне социалните помощи, ако сте безработен; ще увеличи детските надбавки и отпуските по майчинство, ако сте млад родител; ще ви намали ДДС-то на лекарствата, ако сте хронично болен, и т. н., и т. н., както се казва - за всекиго по нещо, само гласувайте за него!

Подлички са, до един - всички тези кандидат-президенти. Лъжат, мажат и зацапват всичко, до което се докоснат - защото всички те се правят на ощипани и пренебрегват най-важното - могат ли да се впишат, и в правомощията на президента ли са всичките тия захаросани обещания на кандидат-президентите. И какви избори предстоят, уважаеми кандидат-държавни глави - президентски ли, или парламентарни; държавен глава ли ще избираме на 6 ноември, или партия, която да излъчи министър-председател!

Но уважаемите кандидати не са само лъжци и манипулатори. Всички вкупом не стават за държавен глава, всеки от тях го е доказал по най-безапелационния начин. Ето как:

- Кандидатът на АБВ Ивайло Калфин освен че се утвърди като "дежурният губещ" кандидат на избори, без значение какви, в последните десетина години обиколи всички партийни централи с едничката си съкровена цел да се осъществява властово. Ако някой не помни, да му припомним: първо като кандидат на Евролевицата на няколко избори, после като кандидат на БСП пак за президент, след това успя да се вклини в правителството на ГЕРБ, и то като баш вицепремиер, а сега ще хвърля кандидатските зарове като човека на отцепника Гоце Първанов! Няма да се учудим, ако обяснявайки политическия си полифонизъм, се опита да се оправдае с тези, така наречени, основни функции на президентската интитуция - да бъде обединител на нацията - по особения (негов си) начин, като обиколи всички възможни партии! Както се казва, да опита от всички!

- Татяна Дончева, (само)издигната от роднините си в нищо незначещото "Движение 21" - освен че щяла да вдига повсеместно благосъстоянието на населението, ако станела президент, щяла, както сама се закани, "да обяви война на мутрите в политиката"! Супер, даже чудесничко, откога чакаме някой да им види сметката на злите борчета и пенсионираните ченгета, ама има въпроса, на които е добре адвокатката, преди да почне да ги разчиства, да отговори. Като например: ще си посипе ли адвокат-политичката главата с пепел и ще се бичува ли публично заради всичките мутренски дела, на които се е явявала като защитник в съда, първото от които беше - помните го - по скандалното дело "Ванко 1", за което като депутат тогава дори бе уличена в подправка на закона, облагодетелствала въпросния й подзащитен №1; а последното беше тия дни, когато като политически покровител и морален оправдател на банкера-лихвар Стоян Александров (който по една случайност се оказа член на ръководството на "Движение 21"), се опита да заблуди населението с неверни юридически твърдения!

- Смехурковците, кандидат-президентска двойка на така наренените "Обединени патриоти", Каракачанов от ВМРО и Нотев от "Атака". Нещо като "заверата на зам.-председателите на Народното събрание", малко им е пленарната зала, там, отгоре, дето я гледат, ами и Президентството искат - пък нека някой после каже, че апетитът не идвал с яденето (преяждането!). За тия двамата най-важи лафът - де го чукаш, де се пука! Допреди месец се къпеха във взаимни плювни и шамари, днес са се гушнали заедно под душа. И на избори ще ходят. Чифте коменантско. Не че президенти ще станат, истината е, че им треперят гащите, че ако овреме не вземат - пак взаимно - мерки, съвсем ще изпаднат от каруцата. И ВМРО, и "Атака", и НФСБ, като нищо! Да са живи и здрави и все така да си ругаят, който им падне на мушката.

Петков: Президентската битка ще бъде тежка, но АБВ влиза в нея със самочувствие

Президентската битка ще бъде тежка, но АБВ влиза в нея със самочувствие. Това каза за „Фокус“ зам.-председателят на партият...

- Изнасиленият от Корнелия Нинова генерал-летец да се пробва за президент - колко му е, нищо работа!, и на него да му се чуди човек на акъла, имаше си небе човекът, Борисов го уважаваше, а той по Корнелия се подведе. Сега, след очертаващата се поредна - 13-та ли, 14-та ли, 15-та ли - изборна излагация на БСП, да го питаме генерала де ще се дене след това от срам! На небето вече не го искат, прояви се като неблагодарник, и връщане назад няма да има, дано поне Нинова си го вземе на "Позитано" - има за какво там да отговаря, примерно за самолетните билети при пътуването на апаратчиците на БСП в чужбина!

- И за финал, за черешката на тортата - горкият Трайчо Трайков! Абе, човече, кой ти пусна тази конска муха в главата. Умен, та умен, а така лесно се подведе уж президент да ставаш! Добре си беше експерт, като такъв, разбра се, цена нямаш, ама къде си тръгнал на "Дондуков" да се качваш! Обединител на нацията да ставаш, при това равноотдалечен! Брях, брях! Ти това го не умееш бе, Трайчо. Може там, но като съветник на бъдещия президент, за това ставаш, пръстите да си оближат; защо не си гледаш енергетиката и другите там мущерии, вместо да се излагаш! Я вземеш един процент, я не! А сега май си пропиля и бъдещето като експерт, а си струваше да работиш за България като такъв! Пък, казват, бил си и честен, и достоен! За това ни беше думата! Честен и достоен, Трайчо, за президент не става... Ама твоя си работа... Подхлъзнаха те съмишленици! А уж беше тарикат мъж.

Какво още ли? Нищо! Ето защо ГЕРБ си таи кандидата - за да не го "оплюват", като му казват истината. Като в това четиво!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com