Лъжата си е лъжа, а не опорна точка

62404
Лъжата си е лъжа, а не опорна точка

Популярната вече сводка на МВР, с която се дават указания на депутатите от БСП как да говорят за протестите, вече се превърна в „опорна точка”. Тази точка била грешка, но не и лъжа, обясни рано сутринта едно от най-популярните лица на БСП Антон Кутев.

Колкото и да увърта господин Кутев, вече е напълно ясно докъде е готова да стигне неговата партия само и само да остане на власт. Да се дава ясно указание какво да се говори и при това след като се признава, че указанието не е вярно, не е нищо друго освен лъжа. А лъжата се използва за очерняне и политически пиар – това е истината, колкото и да го върти и суче Кутев. И тази лъжлива пропаганда се разпространява от управляващата партия. А най-страшното е, че на много българи не им пука - те очакват да е така, за тях е нормално да е така.

О, спомняте ли си, госпожо?

Тогава късна есен беше…Младежите, които днес рипат по улиците и ни пречат на свободното придвижване от точка А до точка Б, пре...

След събитията през тази седмица, след като цяла България видя как полицията раздава правосъдие с палки, шамари, шутове и щитове, но редица отговорни фактори, включително главният прокурор ни убеждават да не вярваме на очите си и че ритнат в главата от полицай студент (да, за Александър Попов става въпрос, същият, чиято снимка с окървавено лице обиколи световните агенции) не представлява пример за превишаване на права, то тогава просто няма какво друго да се направи, освен да се излезе на протест.

И тук ще подчертая дебело следното за тези, които мрънкат как Бойко щял да се върне на бял кон. Не разбрахте ли, че сегашното положение става по-лошо дори? Няма нормална държава, в която да се слагат хора с най-малкото съмнителна репутация на куп отговорни постове. И Пеевски е дори най-малкият пример – нека всички се поогледат по министерства, държавни агенции и т.н. и видят кой ги оглавява. Точно тези агенции са структурите, които трябва да функционират, за да може България да върви напред. Как ще стане, като там и не само калинки, ами и хора, които не могат да отговорят на въпроси защо имат дял в някоя фирма, защо са получавали помощи за безработни от Франция, докато са работели в България и т.н. и т.н. Ако Бойко се върне след избори - ще бъде директно свален, стига да кривне от правия път. Истината обаче е, че на всички в парламента трябва да им се потърси сметка - на кого за лъжите за едно нормално момче, на кого за неяснотите около "Южен поток", АЕЦ "Белене", енергийния сектор, офшорките, назначенията в гражданската администрация, насаждането на ксенофобия и още, и още, и още.

Протестите не са еднократен акт – те са начин да се формира на гражданско общество. А нашето гражданско общество е като дете – да сте видели едно дете да порасне за един ден? Не – няма да стане и сега. Но както всяко дете расте ден след ден, така и нашето гражданско общество ще се развива ден след ден. За да порасне и стане силно обаче, обществото трябва да се роди – и то го направи. Следващата стъпка е тези протести да излъчат политическа партия – няма друг начин, така е устроен светът. Рисковано е, защото една млада политическа партия лесно може да бъде завладяна от задкулисието. Но думичката „може” е ключова – другите партии, които си ги знаем от парламента, вече са завладени. Всичките. Всеки, който поеме по нов път, рискува. Но ако няма нов път, няма риск, значи ще си седим все така – бедни, мизерни, отчаяни и знаещи само да плюят срещу всичко и всички, докато отровата на отрицанието не се просмука така в душите ни, че все едно сме мъртви. А разни „експерти” ще ни казват, че лъжата била опорна точка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com