Пак се объркахте

7817
Пак се объркахте
Снимка: Getty Images/Guliver

Удивителна е лекотата с която се обърквате. "Нотр Дам" изгоря, това бил краят на християнска Франция – преобладаващото обществено мнение. Щото Европа била вече завладяна от мюсюлманите и това било символ. Но Франция не е християнска от векове, нито катедралата е символ на християнска вяра, а единствено на папска власт и атеистичен туризъм.

Объркването ви е същото както за Константинопол. Голямата драма според вас е падането му под властта на султан Мехмед Фатих, но това е просто следствие. Това е само знак за нещо изгубено преди доста години. Както е знак за нещо изгубено и пожарът в Париж. Трагедията в Константинопол настъпва през 1204 година, когато християни нападат, убиват и грабят християни. Да съм по-точен, западните т. нар. християни нападат източните православни християни. След този погром великият град вече е бивш велик град. Населението се стопява от няколко стотици хиляди, в някои моменти и над милион, на няма и десет хиляди, които го отбраняват срещу Мехмед.

Надрусани ли са рибите в Черно море?

Надрусани ли са рибите в Черно море? С толкова много разпилени пакетчета с наркотици ще цяло чудо да останат живи. Пореден абсурд разтъ...

Около половин век след като доблестните рицари на комерсиалния образ превземат града, във Флоренция и околностите постепенно се оформят първите ренесансови явления. Без златото на Константинопол те пак щяха да се зародят някъде и някога, но причинно-следствената връзка между грабежа и новата епоха на Запад е ясна.

Изтокът отслабва поради вътрешното си отстъпление от вярата и Бога. От 1204 до 1453 са два века и половина, в които се развиват всички предпоставки градът да падне. Самите императори в средата на XV век предават града, като подписват уния с папистите. Ето това е падението, следствие от по-малки предишни падения и предателства, довели всички вкупом до слабостта. Мюсюлманите както в миналото така и днес не правят нищо повече освен да вземат това, което Европа им предоставя наготово. Направо им го бута в ръцете. Франция днес е идеалната жертва не поради агресията на ислямистите, а поради безбожието и блудството на самите франсета. В свят, в който се толерира всяко възможно извращение, в който премиерът живее с връстница на баба си, в който семейство и добродетели са забравени, защото човекът „трябва да бъде свободен“, не може да се очаква съпротива срещу каквото и да било. Европа е болна от СПИН. Имунна недостатъчност, причинена от безбожие и поквара. Това е толкоз просто и логично. Тя не може дори да вдигне ръка, за да се отбранява. Абсолютно безпомощна е. И луд е не онзи, който яде зелника.

"Нотр Дам" днес е само една историческа постройка и туристическа атракция. Ще бъде възстановена и ще привлича още повече туристи. Ще заработи още кинти, спокойно. Старият гредоред и без това бил за смяна. Ще я ремонтират „катедралата“ и ще продължат да символизират. Какво точно – не е ясно. Във всеки случай не и вяра в Господа, защото целта на храмовете не е да символизират. Французите са сътворили атеизма и либерализма. Ето това трябва да символизират. Обърканият, изкривеният ум на либерала също има нужда от паметник. Изгарянето на "Нотр Дам" беше само един финален щрих, точката на изречението, знак от Провидението. Конспираторите, разбира се, ще рекат, че е запалена от вътрешни хора, от ционисти, ислямисти, някакви други глисти, че всичко било с цел, обаче понякога животът поднася и нещастия съвсем изненадващо.

И цяла селска България проплака във фейса, все едно всички тия папагали си пият кафето сутрин пред "Нотр Дам". А че на 16 април е годишнина от терористичния акт в Света Неделя ще бъде отбелязано казионно с половин дума в някое негледаемо предаване по БНТ. И вие пак ще идете да гласувате за наследниците на терористите, за внуците и правнуците им. Ще ги изпратите да ви представляват в европейския парламент. Където те ще черпят от челния опит на Макрон и другите объркани хора. И вие пак ще се объркате. Не спирате да го правите.

БСП на кръстопът - с младите или в небитието

Вътрешните борби в БСП са основната тема в политическото пространство през последното денонощие. След десет часа дебати и таен вот Наци...

Автор: Николай Фенерски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com