РУМЕНите бузки на държавата!

16665
РУМЕНите бузки на държавата!
Снимка: БГНЕС

Руменеят напоследък бузките от срам - това е добре да се уточни. С избора на този президент. Човекът, който не спря да лъже от първия до последния ден на предизборната си кампания! Първо излъга, че е продукт на някакъв митичен инициативен комитет, който по една случайност се оказа изтъкан от все червени доброволци, кой от кой по-червен и по-верен на партията! Вижте ги само "инициаторите" - бившото гадже на Станишев, която заедно с другия "доброволец" Тома Томов си бяха съдрали задниците да облетяват (по генералски!) планетата от изток на запад и от север на юг по Живково време и все за сметка на данъкоплатците! Да не говорим за "Черния ангел" на компартията отпреди демокрацията и по време на нея, обичания Стефан Данаилов, партийното момче за всичко, дяланият камък, който, където и да го побиеш, вода вади. Партийна вода от девет дерета, в десето! На думи, разбира се... И на ведомост!

Тази лъжа бе за начало, като предястие. После РУМЕНият излъга, пак като дърт циганин, че не бил напуснал въоръжените сили заради предложението на БСП да се кандидатира за президент; дошло му било "някак отвътре", след това; че с оставката си като главнокомандващ на ВВС бил протестирал срещу "приземените самолети", вината за което била на властващите от ГЕРБ и сие! Достоен и неподкупен офицер бил, затова си бил отишъл - за да не участвал в "погребването на авиацията ни" - нищо че, пенсионирайки се, пак "достойно и неподкупно", си взе 20-те заплати и други полагащи му се офицерски екстри при излизане в резерва! Което, разбира се, не му попречи по време на кампанията да излъже и да се изгаври с 150-200-левовите български пенсионери, обещавайки им, че станел ли президент, първата му задача като такъв щяла да бъде да им вдигне пенсиите "на достойни висини"! Излъга, така да се каже, двойно бъдещият български президент: първо, защото пари сега-засега (и така ще е поне още пет години, тоест, докато му изтече мандатът), няма и няма да има, и, второ - защото на президента, който и да е той, дори и летящият в небесата Радев, близо, така да се каже, до Дядо Господ, не му е работа да раздава пари - освен ако не реши да прави това от собствените си спестяваия!

Лъжльото, бъдещ президент, излъга населението и за мигрантите - щял да прати цялата армия да пази границата, повярваха му, ама сега, вече избран, съмнително се умълча - ни дума, ни вопъл, ни стон!

Държавата РУМЕНее и ще се черви не само от лъжите на бъдещия си държавен глава, но и от откровено ретроградните му и незрели политически изказвания. Пак по време на кандидат-президентската си кампания Радев умозаключи, че България трябвало да преразгледа про-европейската си политическа ориентация, включително и санкциите на ЕС срещу Русия и Путин, което автоматично означава, че генералът-летец и президент ще подкара самолета (Миг-29) право на изток, към митичната за него Червена Евразия, а върхът на държавническите му срамотии беше налудничавото му изявление, изречено повече от премислено, с демонстративна гордост и по военному твърдо и категорично - че в Украйна "било, каквото било", а щом там вече се вее руският флаг, ние (българите де!) нямало какво толкова да го усукваме и да кършим ръце, а трябвало да приемем тази безапелационна реалност като един свършен факт! Генералът му с генерал! Като един опълченец е! Безподобник, който още веднъж доказва на думи и на дела, че когато Господ е раздавал акъла на хората, е подминал военните!

Толкова за РУМЕНия генерал на България. Налага се обаче да припомним някои факти, от които става ясно, че на БСП Румен Радев не й е прецедент. С Руменовците:

- Помните ли Румен Спасов и кланът му "Орион", който през червения Жан доведе държавата до просешка тояга през 1995-1996 година, обра големия пай от откраднатите пари и забегна в Южноафриканската република, където и досега жена му Веска Меджедиева продължава да харчи червените мръсни пари?

- Помните ли Румен Биков, министър на икономиката по времето на Любен Беров (управляващ с мандата на ДПС в съучастие с БСП), който отвори широко вратите на държавната хазна на мутрите, и главно на "Му(тро)лтигруп", за да ни яхат и в момента - вече по костюми и с бели якички, наричани новите български капиталисти?

- Помните ли един друг бесепарски Румен - Румен Гечев, икономически министър и дясна ръка на Виденов в сложния процес по загробването на България, пак пред 1996 и 1997 година? Този екземпляр и днес, възкръснал като червен феникс от червеното блатото, продължава да ръси акъл от парламента и да се боричка отново за икономическата власт;

- Не сте забравили и Румен Овчаров, червения енергетик, който дели подлогите си между родната БСП и енергийните батковци от Русия; "Р. Овч.", натресъл на държавата ни далаверата на века АЕЦ "Белене", която всички вече плащаме, а ще я плащат и дацата и внуците ни;

Ненчев даде Радев на Комисията за конфликт на интереси заради жена му

Министърът на отбраната Николай Ненчев праща новоизбрания президент Румен Радев на Комисията за установяване и предотвратяване на конфл...

- Ами Румен Петков, къде ли не го пробваха, навсякъде се провали, което не му пречи и сега да раздава наставления наляво и надясно и да размахва пръст - вие, казва пикаещият в шадравани, сте вредни за народа си, дайте на нас властта, за да видите как се управлява!

И за да бъде Румениадата пълна, ето я и "гнилата ябълка" деполитизираната уж Румяна Ченалова, която ни даде безценни уроци за подмолни и задкулисни манипулации, за купени (продадени) съдебни решения и привидно справедливи присъди по съвест и закон!

Накрая? С лъжите, с безпочвените си обещания и с подлия си предизборен популизъм, новоизбраният президент Румен Радев се вписва успешно, едно към едно, в характера на стогодишната партия! И всякакви опити да се прави на различен го правят още по-голям лъжец!

Въпреки напъните му от висшия пилотаж!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com