Слабаков да пререже лентата за пушачи във всяко заведение

5498
Слабаков да пререже лентата за пушачи във всяко заведение
Снимка: БГНЕС

Впечатляващ е аргументът, с който Валери Симеонов предлага тютюнопушенето да се върне в заведенията. Той е следният: така и така законът не се спазва, така че най-добре въобще да не се спазва.

Това е забележителна аргументация, логически апотеоз. Само в България може да се направи закон, който после да тръгне да се отменя понеже никой не го спазвал. Обърнете внимание каква политическа грижа проявява Симеонов - той е истински пазител на сбъркаността, политически гарант, че една особена боклучавост на навиците ще продължи да триумфира над закона. Според него това, че закон има и не се спазва, било лицемерие. Според нас пък е просто незаконно. Стотици заведение престъпват закона и вместо да бъдат санкционирани, по-добре било да им се отпусне каиша, да се разтворим в дима на една ленна и непризнаваща законите ориенталщина, в която се живее в собствен сос и собствена белодробна недостатъчност. Нека всяко заведение покани за Андрей Слабаков за патрон. Вместо пианист. Да се поставят три стола един върху друг и да го покачим там, както Хъшовете приветстват младия Бръчков в Браила. Слабаков да извади неотварян пакет цигари и да го изпуши на chainsmoking, докато блъвва дим в четирите посоки на света, за да създаде приветствено чувство към неспазващите закона пушачи. Да вкара в двете си ноздри пури, в ушите - лули, и да пуши от всеки орган, през който циркулират въздушни струи. И да пререже с ножица лентата към всяко заведение, което отново допуска дима вътре. Само така навиците на лежерната българска общност ще бъдат защитени от посегателствата на нехуманните, непригодни и нехаещи за собствените ни удоволствия закони. 

Защо направо не приложим логиката на Симеонов към други политически ситуации? Например, че не е дотам спазвано движението по пътищата. Не е ли лицемерно, както твърди Симеонов, да има закони, a никой да не ги спазва? Пълно двуличие! Ами да откъртим всички пътни знаци, да си ги объхтим по главата и да ги предадем за скрап. И защо наистина са всички тези закони, щом мафията продължава да има държава в държавата? Лицемерие. Нека се отметнем от всички преследвания срещу корупцията: подкупът е норма, а не изключение. Така и така всички го правят, нека отнемем на закона възневидяната му санкционираща сила. Да не говорим за наркотиците. Безброй дилъри в момента хем действат срещу закона, хем в крайна сметка си действат. Необходимо е цялата процедура по продажба на наркотици да се олекоти. Таблетките с амфети да се декласират направо от предаване от джоб в джоб на улиците директно към аптеките, където да се продават промоционално към опаковките с аспирин. Защо са на всички тези закони? Питайте вицепремиера Симеонов. Той знае най-добре. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com