Станишев вика: "Дръжте крадеца!"

14651
Станишев вика: "Дръжте крадеца!"

Лекото разминаване на заглавието с известния израз, не е грешка. Прекалиха напоследък социалистите. Дотолкова се вдадоха предизборно да търсят - не кусури, а направо смъртни грехове на правителството, че с друго вече не се занимават.

Предводителят Станишев, запенен, чак си губи дъха да злослови. И то така, че от глупост обиди цялата държава. В омразата си към опононта нагази до колене в историята, а там за партийни активисти - знаем - е опасно, защото я изопачават.

Сгуши се в яката си Станишев, когато хората от Панагюрище скочиха срещу гаврата му с най-светия български лозунг "Свобода или смърт!". Опиянен от хрумването си, председателят на ПЕС, без много, много да му мисли, изопачи крилатата фраза в "Свобода или... ГЕРБ", за да му е оръжие срещу Борисов. И Панагюрище пламна... Сега възрожденският град чака извинение от председателя на БСП, от председателя на ПЕС и от зам.-председателя на Социнтерна! Наведнъж! Три в едно.

Бедни ми, бедни, Станишко, чия свобода ще браниш ти, кого от какво ще освобождаваш точно ти, след като само преди 3 години същите "поробени" категорично поискаха освобождение от теб, твоята БСП и креатурите й ДПС и НДСВ...

А иначе в оплюването Станишев не е самотник. Пригласят му от ДПС с йезуитските заяждания и обструкции, припява му и Кунева, чийто щаб след върховно мозъчно напрежение роди чисто нов прякор на Бойко - "Разбойко". Много смешно.

Надигнал се на пръсти, за да го забележат, дере гърло и някой си Слави Бинев от някакъв си ГОРД. Като отец Феодор от "12-те стола" с риторичния въпрос: "А ти кой си, бе?", без никой да го пита.

Сред навалицата от плювачи е и неуморният в това отношение Сидеров. Високомерни и от пиедестал, сините от СДС и ДСБ също плюят властта наляво и надясно, но те поне се опитват оплювките да изглеждат - ако може - умни и интелигентни. Като тях.

Чудесно! В тая държава плювачи дал Господ, както се казва, под път и над път. Но населението помни и други неща от живота. За всеки персонално. Какво ли? За БСП например двата фалита на държавата, умишления банкрут на банките и ограбването на спестяванията на населението, за ДПС - надпреварата му с НДСВ кой повече ще открадне като част от властта в цели два мандата, за СДС и Костов - бандитската приватизация, съсипаното селско стопанство (ликвидационните съвети също), порочната реституция...

И т. н., и т. н... На това, съпоставено към оплюването на правителството, народът мъдро е казал: "Крадецът вика: Дръжте крадеца!".

Друг въпрос е, че главният оплют, Борисов, три години не пожела да разбере, че сам си изяжда хляба. И електоралното предимство, с което встъпи във властта. В началото населението се радваше от все сърце на магистралите му, после, заедно с инфлацията, то стана някак равнодушно, започна да гледа мрачно и накрая... също взе да плюе... Министър-председателя си, последния виновник за обедняването му...

Едва сега властимащите се затюхкаха, че заедно със строителна, инвестиционна, финансова и т. н. политика, има и социална политика. Едва сега погледнаха зад самосвалите с асфалта. Твърде късно е, обаче. До изборите има някакви си 9 месеца...

Плюс една студена и, не дай си Боже, гладна зима!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com