Стокхолмският синдром на червените избиратели

79865
Стокхолмският синдром на червените избиратели
Снимка: БГНЕС

Щом БСП е партия на отминаващото поколение - хората, живели при социализма, предимно пенсионерите, дядовците, бабите и застаряващите техни деца - защо тези по презумпция мъдри хора не желаят да видят истината в очите? Защо тези уважаеми доайени на обществото, докарани днес до просешка тояга със символичните си пенсии, съзнателно се самозаблуждават и гласуват - продължават да гласуват! - така, както гласуваха, насила, в годините на комунизма?! Тогава - за единствената партия-държава БКП, сега - за доведената й, проституираща дъщеря БСП!

Мазохисти ли сте бе, хора беловласи, та гласувате за децата и внуците на своите някогашни мъчители? Защо пускате бюлетина за тези, които ви насилваха цели 45 години, за тези, които ви обраха веднага след 1989 година; за тези, които създадоха мафията и групировките, абсолютно целенасочено, за да им служат (и като част от марксизмо-ленинизма); откраднаха парите от задграничните дружества; раздадоха си куфарчетата с пачките; обраха спестяванията ви, като планирано фалираха банките; разпределиха си заварените социалистически предприятия; прибраха профсъюзните - вашите! - пари; заграбиха почивните им станции и хотелите на "Балкантурист"... Помните ли го, паметливи хора?!... Защо продължавате да си давате гласа за тези, които продължават и сега да ви грабят - чрез законите, които специално за целта си гласуват, а за вас "търсят пари в бюджета!" - по 20-30 лева на Коледа и Великден - за да убедят вас, честните и работливите хора, колко г рижовни са те към вас, поданиците-гласоподаватели! Това са бившите комунисти, жестоките капиталисти, техните деца и внуци, които предвидливо още през 80-те години на ХХ век бяха започнали да работят по въпроса за ограбването ви! И успяха по един брилянтен начин, без да разберете и уж без да боли!

Станишев бяга от трудни въпроси и обещава управление на всяка цена

Цели три пъти беше попитан днес и точно три пъти не отговори Сергей Станишев на въпроса защо пенсиите са увеличени от това управление ...

Защо, уважаеми възрастни, продължавате да държите на власт тези, които ви унижиха, ограбиха и реално унищожиха?! Тези които ви "осигуриха" по 150 и 200 лева масечно, за да не умрете от глад и за да не ви изгубят като избиратели! Тези, които 45 години ви репресираха, а още 25 всячески ви пречеха да заживеете по-добре, нормално и донякъде по евройпейски!

45 години "по закон" и по член 1 от "тяхната" конституция; 25 години - мимикрирайки демократичност и европеизъм, а всъщност спъвайки ги с всички сили и средства - и като управляващи, и като опозиция! С помощта единствено на вашите бюлетини!

Парадоксална ли е България?! Няма друг разумен отговор на този въпрос - как така насилваните и тормозените през целия си живот хора продължават на избори да дават гласа си за своите мъчители - освен Стокхолмския синдром. Науката психология е доказала съществуването на това трудно обяснимо явление, според което плененият в един момент започва да сътрудничи на насилника си и - противно на всякаква логика - става негов поддръжник! Оправдава действията му срещу самия него!

Питам старите хора (пенсионерите, основните избиратели на БСП, доказано най-бедните хора в държавата, които въпреки че имат зад гърба си 40-45 и повече години трудов стаж, получават пенсии колкото да не умрат от глад), питат къде са им парите, заработени от тях за стари години? Какво стана със задължителния тогава пенсионен фонд? От над 2 милиона пенсионери в България, поне 600-700 хиляди са бесепари. Време е и те да попитат - къде изчезнаха пенсионните фондове на социализма, събирани и удържани от тях 45 години, за да им гарантират достойни старини ?!

Ето, впрочем, отговорът: Димитър Станишев (бащата на Сергей Станишев, за когото днес пенсионерите масово гласуват), като член на Секретариата на Живковия ЦК на БКП и отговарящ за международната му дейност - подари тези пари - парите в пенсионните фондове на българите - на т. нар. в онова време национално-освободителни движения в африканските страни: Ангола, Мозамбик, Конго (Бразивил), Етиопия, Намибия, Гана и т.н. "За да бъде подпомогната борбата им за социализъм", както комунистите на власт и Комунистическия интернационал наричаха тогава борбата за власт на местните борци за кокала! Ако някой успее да се добере до протоколите от заседанията на Политбюро и Секретариата на ЦК на БКП от края на 70-те и началото на 80-те години на ХХ век, ще се убеди черно на бяло в продажните към собствения си народ подмазвачески действия на секретаря на ЦК на БКП Димитър Станишев! Да повторим, за да се знае и да се запомни: Бащата на днешния лидер на БСП и лъжлив сторонник на така наречената "социалната политика" на Орешарски - Сергей Станишев, на име Димитър Станишев, е човекът, подарил (откраднал!) пенсионния фонда на днешните мизерни български пенсионери!

Освидетелствайте кабинета!

Прави ли ви впечатление, че когато министрите се събират на заседание, Орешарски винаги се ръкува с тях? Това не е защото е много възпи...

Именно Димитър Станишев е висшият апаратчик на БКП, които - повтаряме! - като отговарящ за международната й дейност, е подлецът, който на фаталното заседание на Политбюро прокарва решението точно тези, "пенсионерските" пари да бъдат подарени на разни самозвани африкански "революционери" за подривна дейност в държавите им! Фактически, за да извършват държавни преврати, наречени от комунистическите им подстрекатели "социалистически революции", за да бъдат разширени - според техните формулировки - границите на световния комунизъм!

Защо окрадените - днешните мизерстващи пенсионери, внасяли всеки месец в задължителния фонд ДОО ("Държавно обществено осигуряване") в продължение на 45 комунистически години, продължават да гласуват на избори "за" грабителите си? Отново и отново! Сякаш за да им благодарят! За Сергей Станишев и "тяхната" (на него и на баща му!) партия БСП! Ако това не е мазохизъм "в действие", както би се изразил другарят Димитър Станишев, говорейки за "международната комунистическа солидарности", здраве му кажи!

Ваш ред е, окрадени стари хора; вие сте, заблудени червени пенсионери, отдайте "всекиму заслуженото", както пише в Библията, накажете - макар късно и безвъзвратно! - насилниците си! Като не гласувате за тях! Не давайте като безмълвни крепостни гласа си, за тези, които ви откраднаха пенсионния фонд и ви осъдиха на мизерия на старини! Станишеви - младши и старши! - онзи продажен живковски подмазвач и член на Секретариата на ЦК на БКП Димитър, и синът му Сергей, днешният червен демагогстващ мазник, който продължава в същия, бащин дух!

Потърсете си правата чрез бюлетината на 25 май! Така, макар и малко, ще умиете срама от челото! Поискайте им сметка за предателството! Обърнете им гръб! Не ги овластявайте пак! Те не знаят наяждане и насищане! Не плащайте данък на Стокхолмския синдром, отървете се от него, срамота е!

А междувпрочем не ви ли прави впечатление, уважаеми бедни пенсионери, че "семейният механизъм" у Станишеви продължава да работи? С пълна пара! Само дето сега на мястото на бащата Димитър е съпругата Моника!

Късо съединение, трансформаторът гърми

Не знам. Не мога да кажа. Ще видим. Това бяха отговорите на поредния председател на ДКЕВР Боян Боев след поредното открито заседание на...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com