Внушенията на Нинова!

7010
Внушенията на Нинова!
Снимка: БГНЕС

Виртуоз е тази Нинова, не може да ѝ се отрече. Вижте ѝ тактиката - едновременно и проста, и ефективна! Първо хвърля в пространството някаква лъжа, обявявайки я най-нахално за истина от последна инстанция; лъжата (поради спецификата на левия електорат в България), обявена, както казахме, за истина, се намества трайно в масовото съзнание; но накрая, въпреки че след време се разбира, че хвърленото в пространството не е било нищо друго освен поредната тлъста лъжа, за съжаление, нищо в същото това масово съзнание не се променя. Лъжата се е загнездили здраво в чутурите на лековерните, които много обичат някой политик да ги лъже, така, че е почти невъзможно истината да се пребори за правата си! Минало е и време, откакто лъжата е изречена, вече е късно за "реабилитация", и ако в част от главите, слава Богу!, все пак справедливостта донякъде просъществува и подлъганото съзнание донякъде се (само)"коригира", то в повечето глави лъжата си остава твърда и непоклатима истина! За вечни времена. Нинова и БСП тържествуват, защото, макар и разобличена, лъжата си е там, в главите, свършила се е работата, и продължава да я върши, мръсната партийна работа, която - нека си го кажем, е: колкото може повече хора да разколебае, колкото може повече съдби да разклати, колкото може повече съзнания да отрови!

Ето и сега - миналата седмица Нинова даде извънредна пресконференция, за да заяви - артистично и с насълзени очи, че - видите ли - понеже бил излъгал за участието й като зам.-министър на икономиката в далаверата "Цанков камък" (а това не било вярно), тя щяла да съди премиера Бойко Борисов за лъжа! Лъжецът вика дръжте крадеца! Твърдо и настървено - отиваме на съд, заявява бившата икономическа зам.-министърка на Тройната коалиция с премиер Станишко, знаейки много добре, разбира се, че никого няма да съди и че въпреки това голямата мръсна работа е свършена, внушението е пуснато в обращение и трайно се е настанило в чутурите! "Лъжецът" е разобличен, крадецът крещи "Дръжте крадеца!", та глас не му остава, лъжата е проникнала там, за където е била предназначена! Оттук-нататък Нинова и БСП само ще берат плодовете ѝ - нищо, че до съд или не се стига, или, ако се е стигне, обвиненият от Нинова като по правило го оправдават! Но Нинова от това не се вълнува, тя много добре знае, че атакуваните с лъжа глави, освен че са партийно лековерни, са и късопаметни - никой вече не помни обвинението, но за сметка на това внушението им живее дълго! И работи дълго - за БСП и Нинова!

Нинова: Цацаров е категоричен, че нямам общо с „Цанков камък“ (ВИДЕО)

Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта „Цанков камък“ – всички, позволили си да свържат името ми с про...

БСП винаги е обичало заканите за съд, те не са патент само на Нинова. Даже може да се каже, че Нинова е бледа сянка на учителите си Първанов, Станишев и Миков. Помните ли как в последната година като председател на партията Сергей Станишев наклепа тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов с безброй анонимни сигнали, които предаде на прокуратурата - като най-упоритата лъжа в доноса бе, че министърът притежавал двуцифрено число недекларирани недвижимости, най-вече апартаменти на пъпа на София, както и че повсеместното нерегламентирано подслушване на гражданството от специалните служби било толерирано, направлявано и изисквано лично от министъра Цветанов? Обществото като един намрази Цветанов въз основа на Станнишковата клевета, какво ли не го наричаха, къде ли не го разкарваха, а когато след три години всичките доноси бяха топално и изчерпателно опровергани и злодеят - вече бивш министър на вътрешните работи - беше тотално и окончателно онеправдан, никой не му се извини, никой не обвини Станишев и кликата манипулатори и интриганти около него в целево разпространение на лъжи и клевети, само една малка част от хората си възвърнаха доверието към невинно злепоставения, но повечето и досега го ругаят като "разбойник" и "изедник", отказвайки даже да се замислят по въпроса! Това е то БСП-патентът, важното е в момента да омаскариш, а това, че след време ще се докаже противното, философията им е: който чул - чул, който не чул, още по-добре!

Нещо подобно се възпроизвежда сега и със скандала около НДК. Покрай разследвания бивш шеф Боршош, трубадурите на неистините от "Позитано" 20 набързо лепнаха "солидарна вина" (Боже, колко им се иска!) на "наблюдаващия" ресорен вицепремиер Томислав Дончев! Ей така, за всеки случай - и, а дано! "Солидарната вина", разбира се, няма да се случи, но по-важното за "обвинителите" от Столетницата е "вината" да се чуе, разчуе, раздуе; за Левицата дори само един гласоподавател да се подведе по внушението - пак е добре, както се казва, капка по капка власт печели - така че, напред към така бленуваната, вече 10 години изборна победа - на парламентарни, на местни, на европейски избори. Колкото до президентските - за тях Нинова и социалистите нещо се объркаха. Когато им изнася, Радев е техен, когато не им изнася, Радев е само подкрепен от тях, което е поредната соц.-инсинуация!

Тънък нюанс по темата напоследък е гръмкото искане - пак на Нинова - към главния прокурор; не се изморява да го тиражира председателката - да бъдат огласени, казва тя, всички политици, имали нещо общо, взимане-даване, с националната трагедия "КТБ"! Това е чудесно, но само, така да се каже, на първо четене, всички сме "за", ама като се замисли човек - защо само "политици", защо Нинова забравя, а и не желае да се огласят не само политиците, смукали от КТБ, а и всички останали - като почнеш от артистите, минеш през спортистите и журналистите, и стигнеш до бизнесмените и държавната администрация на всички нива? Толкова е плоско и прозрачно пламенното предложение на другарката Нинова, че чак да те заболи коремът от смях - за да не си развалят Нинова и БСП добрите отношения с лапачите извън политиката, в резултат на което отсега можем да заключим следното: Корнелия Нинова и БСП искат, ако може и ако е така добър, Цацаров да се занимава най-вече с политическите им противници от ГЕРБ, а другите, как да е - който можал, ял, който не можал - гледал!

И пак за внушенията - БСП и антуражът ѝ са стигнали до съвършенство, боравят с лъжите като фокусници. Хвърляш лъжливото твърдение в пространството, пък каквото ще да стане. След година-две, даже три - я камилата, я камиларя - хората са забравили кой е лъжецът, а работата е свършена! Вече е късно, а и невъзможно за някакво, макар и частично, възмездие в съзнанието на изманипулираните! Най-вече в съзнанието на простолюдието, какъвто в общи линии е електоратът на БСП! Нещо като "Казана дума, хвърлен камък!" В градината на политическия противник! А, както се казва, в България камъни да искаш!

Корнелия Нинова завежда дела срещу всички, свързали името й с "Цанков камък"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова сигнализира австрийското правителство и прокуратура за "Цанков камък". Това съобщават от пресцентъра на ...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com