Константинов: В националния "да ти е*а майката" е като "добър ден"

7469
Константинов: В националния "да ти е*а майката" е като "добър ден"
Снимка: БГНЕС

Треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов призна във вторник, че е "теглил една майна" на либерото Владислав Иванов заради негов отказ да влезе в игра на мача с Белгия.

"Да, изпуснах си нервите и му теглих една майна", каза Константинов, който по време на състезателната си кариера бе капитан на отбора, а след това бе назначен за старши треньор.

Пламен Константинов обясни, че той е треньор на мъжки отбор и ругатните там са всекидневие. "Ако бях седнал неговите да ги броя, включително на тренировка? Да ти ... майката и на майка ти ... са като добър ден. Това е мъжки национален отбор", подчерта треньорът.

Скандалът е станал в четвъртия гейм на мача с Белгия в събота във Варна, а историята беше разказана от Владислав Иванов пред Нова телевизия.

Скандал в националния отбор по волейбол

Българският национален отбор по волейбол се разтресе от скандал дни преди предстоящото Световно първенство по волейбол – единстве...

"Старши треньорът ме извика при резултат 20:13 или 20:14 за съперника, ще ви излъжа за точния момент. През това време той беше сменил Валентин Братоев. Аз влязох в игра, направиха ни две точки, не можах да се справя с указанията и да посрещна две топки добре. След това се взе таймаут, в който се казаха нещата, че едва ли не защо влизаме, че не сме подготвени, от този тип неща. Тогава аз му отвърнах, че по никакъв начин не съм искал така да се случи и че нямам вина, че не съм могъл да посрещна тези две топки. Оттам имаше реакция да не се обяснявам и т.н. В това продължение на таймаута съдията ни свирна да влизаме вече на терена", разказа Иванов пред Нова телевизия в понеделник.

Либерото призна, че е отказал да влезе в игра, което в отборните спортове обикновено се наказва с изгонване от отбора.

Според треньора акцентът на скандала е върху отказа на Владислав Иванов да влезе в игра, а не върху ругатните. Константинов обясни, че няма какво повече да се обяснява с Иванов.

"Няма какво да се изглажда, теглихме си по една майна и толкова, кво има да се изглажда, това са мъжки неща. Неприятно е на момчетата (останалите играчи), защото той е нужен", допълни треньорът. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол