X
 
 

Бегълците от поправителния дом във Враца ще бъдат под строг режим

865 0
photo of Бегълците от поправителния дом във Враца ще бъдат под строг режим
Снимка: iStock/Guliver
Врачанският окръжен съд промени режима, при който ще изтърпяват своите присъди тримата непълнолетни, избягали на 7 юли 2019 г. от Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца. И за тримата съдът определи – заменя първоначалния „общ“ режим на изтърпявате на наказанията със „строг“.

Съдебните производства срещу тях бяха образувани след предложения за замяна на режима на изтърпяване на наказанията, направени от началника на затвора във Враца – чл. 445 и чл. 446 от НПК. С бягството си тримата грубо са нарушили установения затворнически ред, което е основание за промяна на режима в по-тежък, според Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража (чл. 67 ал. 1 т. 2).

Припомням, че младежите бяха задържани в слънчогледова нива край пистата преди Бяла Слатина. Преди това откраднали такси от Враца, с което тръгнали да бягат в посока Плевен. На завоя преди село Баница шофьорът изпуснал управлението на колата и тя се обърнала. Бегълците успели да се спасят и продължили пеш към Бяла Слатина. Случайни хора ги забелязват и подават сигнал на тел. 112, след което полицията заградила местността и ги заловила.

Тези определения на Врачанския окръжен съд не са окончателни и подлежат на обжалване в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...

Последно в Актуално