X
 
 

Ето каква е избирателната активност и във Враца

1657 0
photo of Ето каква е избирателната активност и във Враца
Снимка: iStock/Guliver
Три от общините във врачанско са приключили изборния ден – това са общините Хайредин, Роман и Мизия. Tова каза говорителят на РИК Враца Кр.Колев. Очаква се да обявят завършването на вота и в останалите обшини.

Изборният ден  протече спокойно, без проблеми, коментираха от РИК. Само 2 жалби са пристигнали в комисията – едната е закупуване на гласове а втората - за нерегламентирана агитация.  Получените сигналите по телефона са своевременно проверени, но са незначителни и по никаквъв начин не могат да повлияят на изборния резултат, уточни  говоителят на РИК  Красимир Колев.

Ясна е активността само за две общини: за Враца – от  68 815 човека с право на упражняване на глас са гласували 20 369 или почти 30%. В Община Роман – от 5 704 жители до урните са отишли 2 5901.

В този час вече започват да се приемат материалите от избирателните комисии,  които подлежат на три контроли. Всяка една комисия при първата проверка отчита  комплектността на  материалите, втората - конкретния секционен протокол, третата съчетава проверката от втората и тази на Информационното обслужване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...