Обвиненията срещу Чоков - лихварство, средна телесна повреда, но не и палеж

1426
Обвиненията срещу Чоков - лихварство, средна телесна повреда, но не и палеж

Разследването на Специализираната прокуратура срещу Ценко Чоков е започнало преди два месеца – за организирана престъпна група с цел лихварство, принуда. Това стана ясно от думите на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова.

В рамките на операцията са извършени 47 обиска, каза още Арнаудова. Късно вечерта на 26 май са повдигнати обвинения на шестима души, включително на Ценко Чоков и сина му Мартин. Чоков е обвинен, че е ръководил престъпната група, за лихварство, рекет и средна телесна повреда, а Мартин и останалите четирима души са обвинени в участие в престъпната група. Обвинение за палежи на автомобили няма. Според адвоката на Чоков обвинението за лихварство било неясно – някой бил взел пари от името на Чоков, но тепърва юристът щял да се занимава по-подробно с доказателствата.

Арестуваха Ценко Чоков и сина му за лихварство и принуда със заплахи и палежи

Специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат разследване за организирана престъпна група за лихварство и принуда със заплахи и палежи...

Арнаудова уточни, че не може да каже в момента кои са жертвите на клана Чокови. На въпрос дали ще има проверка на имуществото на Чоков – например откъде има няколко луксозни автомобила, говорителят отговори, че такава ще има.

Държавата си е на мястото, всеки си получи заслуженото, заяви един от хората, твърдящ, че е бил пребит от Чокови. Дай ми майките и доказателства, че мъжът ми и синът ми са виновни, възмути се пред Нова телевизия съпругата на Ценко Чоков - Цветелина. Изобщо не знае тя за какво става въпрос, дошла е тук да лае, отвърна ѝ мъжът. Последва луд скандал, от който най-смислената реплика беше Цветелина Чокова: "Занимаваме държавата със селска простащина. Душата ми не издържа". Афектиран мъж пък се закани да убие Чоков, ако излезе от затвора. Нямат доказателства и лъжат половин година, едно и също говорят, категорична беше Чокова. Парите ни са с доказан произход и плащаме хиляди левове данъци на държавата – занимаваме се със земеделие, добави тя. По думите ѝ сред арестуваните имало човек на 60 години, с 4 деца, както и такъв с инсулт. Заради Чокови нищо не можем да работим в община Бяла Слатина, реагира Радослав Илиев, който, по негови думи, е един от тормозените и бити от Мартин Чоков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com