Бан ки-мун посочи петте големи задачи на втория си мандат

5453
Бан ки-мун посочи петте големи задачи на втория си мандат

Генералният секретар на ООН Бан ки-мун, който този месец започна втория си петгодишен мандат, очерта вчера петте основни области, в които световната организация трябва да постигне напредък, за да подобри условията на живот на хората, предаде ДПА.

Бан каза, че основна задача на ООН трябва да е напредъкът в изпълнение на целите на устойчивото развитие; в предотвратяването на конфликтите и защитата на човешките права; в изграждането на по-безопасен и сигурен свят, в подкрепата на страните в преход и в работата за доброто на жените и младите хора.

През следващите пет години ще премахнем от лицето на Земята пет от най-големите убийци - маларията, полиомиелита, заразяването с ХИВ/СПИН, тетануса при родилките и новородените, обеща генералният секретар, представяйки пред Общото събрание на ООН основните насоки на работата си.

Бан Ки-мун изтъкна, че благодарение на световната организация за кратко време е постигнат голям напредък - по-ефикасен контрол върху заболяванията, повече деца в началните училища, съществено намаляване на бедността по света. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com