Българите в Брюксел протестират, искат оставката на Орешарски

7959

50-ина души посрещнаха премиера Пламен Орешарски със скандирания "оставка" пред сградата на българското Представителство в Брюксел, Пламен Орешарски беше посрещнат от около 50 протестиращи българи, съобщава "Фокус".

Те го посрещнаха с викове "оставка", "мафия" и "Олигарски, покажи се". Протестиращите са основно млади хора. Всички те са тук, защото искат оставка на кабинета на Пламен Орешарски.  

Орешарски в Брюксел: Подкрепяме интеграцията на западните ни съседи

"Ще подкрепяме интеграцията на всички наши съседи от Западните Балкани в пакта", каза премиерът Пламен Орешарски след срещата си с гене...

Междувременно евродепутатите от Групата на ЕНП (ГЕРБ) заявиха по повод отправената покана от Пламен Орешарски за среща в сградата на Европейския парламент, че биха се срещнали с него, за да го поздравят, когато си подаде оставката.  Това съобщиха от пресофиса на Групата на ГЕРБ в ЕНП.

"Съобразяваме се с желанието на мнозинството от българските граждани, които подкрепят протестите и искат край на задкулисието в българската политика. Разбираме, че г-н Орешарски не е господар на своите действия, но смятаме, че все още може да опази достойнството си, като подаде колкото може по-бързо оставка. Посещението му в Брюксел е добър повод да направи това от тук. Всякакви други дебати с него и правителството му, подкрепяно от БСП, ДПС и "Атака" са опити за удължаване на агонията на отхвърления от гражданите модел на управление", се казва в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com