Деца убиват деца

11687
Деца убиват деца

Има го във всички цветове, даже в розово. И може да се намери навсякъде в Америка. Малокалибреният Крикет 22 е любима "играчка" на много американски малчугани. Играчка, която сее смърт.

Малокалибреният Крикет 22 се продава във всеки оръжеен магазин. Наричат го "детската пушка", а цената му е 139 долара. “Моята първа пушка” - така гласи рекламната фраза на фирмата “Кейстоун” от Пенсилвания, която доставя годишно 60 хиляди бройки Крикет 22 , като никога не забравя да изпише върху опаковката предупредителния надпис: „Not a toy!“ (Не е играчка!).

Трагедията от Бърксвил

Вещиците - на клада!

Жестокото убийство на две жени, набедени за черни магьосници, разтърси Папуа Нова Гвинея. Напоследък в тази страна все повече невинни ...

Крисчън Спаркс също си имал Крикет. 5-годишният малчуган от селцето Бърксвил в щата Кентъки страшно се гордеел с пушката си. Един път едва дочакал майка му да излезе навън, за да вземе оръжието в ръце. И - като на игра - натиснал спусъка. Куршумът улучил в гърдите 2-годишната му сестричка.

Детето умира в линейката на път за болницата. Цялото село скърби, а полицията окачествява случая като “трагичен инцидент” и “кошмар”. Потресен е и лекарят Гари Уайт, направил аутопсията. Родителите не обърнали внимание, че в пълнителя имало патрон. Освен това специалният предпазител (safety-catch) не се е задействал, установява медикът. “В този край на Америка не е необичайно 5-годишно момче да притежава пушка. При нас оръжието се предава от баща на син”, казва Гари Уайт.

Разгорещените дебати за затягане на закона за притежаване на оръжие, разпалили се в далечен Вашингтон, очевидно не са стигнали до Бърксвил. За хората в Кентъки оръжието е част от живота им. Избирателите в този край са консервативни: само един на всеки пет души е дал миналата есен гласа си за Обама, тоест - за онзи, който настоява за затягане на оръжейния закон.

Смъртта на дете

Да си купиш гражданство

Парите правят човека щастлив, особено пък ако с тях той може да си купи гражданство в някоя от страните-членки на ЕС - мечта на мнозин...

При това трагичният инцидент в Бърксвил далеч не е изключение. В началото на април в Тенеси 4-годишно момче простреля смъртоносно една жена, а няколко седмици по-късно негов връстник застреля 6-годишния си приятел. Американците притежават общо 300 милиона огнестрелни оръжия, тоест - потенциално всеки американски гражданин има поне едно оръжие. На всеки три дни нечие оръжие убива дете, сочат данните на Американската здравна служба. Въпреки всичко това оръжейната индустрия невъзмутимо продължава да спонсорира програми за обучение по стрелба на деца над 8-годишна възраст - за да се пробуди у подрастващите желанието да стрелят. И да притежават оръжие.

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com