ЕК режe бонусите на мениджърите

4595
ЕК режe бонусите на мениджърите

Европейската комисия възнамерява до края на годината да представи пакет мерки, насочени към ограничаването на бонусите във всички отрасли на европейската икономика. Това заяви еврокомисарят по вътрешния пазар Мишел Барние, цитиран от "РБК Дейли" и Стандарт нюз.

Само преди няколко дни ЕП одобри законопроект, който ограничава бонусите на работещите във финансовия сектор. На банкерите бе забранено да получават премии, които са по-големи от нивото на базовото им заплащане. Ако искат да получат бонус, равен на два пъти заплатата им, това трябва да се гласува на акционерно събрание. По-големи премии обаче вече ще са невъзможни.

ЕК: Тестването на козметика върху животни спира от днес

От днес в Европа абсолютно се преустановява изпитването на козметични продукти върху животни, съобщава сайтът на ЕК. Съобщението, коет...

"Във всички търгуващи се на борсата компании в ЕС решението за размера на заплатите на висшите мениджъри трябва да се взима от акционерите. Това касае и величините на "златните парашути", каза Барние.

Терминът "златни парашути" се използва за заплащане, което се предлага на висшите мениджъри, когато напускат компанията. Според Барние в пакета, който ще бъде предложен до края на годината, ще се предполага затягане на мерките за обезпечаване прозрачността на капитала.

"Например, за да имат възможност обществеността и инвеститорите да сравнят отделните фирми, информацията за заплатите на членовете на управителния съвет може да се публикува в рамките на ежегодния финансов отчет на компаниите", обясни еврокомисарят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com