"Хамас" иска Израел да направи първата стъпка към примирието

5875
"Хамас" иска Израел да направи първата стъпка към примирието

Политическият лидер на „Хамас” Халед Мешаал настоя, че Израел трябва да предприеме първата стъпка, ако иска да има примирие в Газа, предаде агенция Ройтерс.

„Този, който е започнал войната, трябва да я спре”, каза Мешаал по време на пресконференция в Кайро. Той посочи, че израелският премиер Бенямин Нетаняху е поискал примирие – твърдение, което незабавно бе опровергано от Израел.

"Фатах" и "Хамас" заедно заради Газа

Враждуващите палестински групировки "Фатах" и "Хамас" съобщиха, че прекратяват дългогодишните си противоречия в знак на солидарност к...

Шести ден Израел продължава да обстрелва цели в Ивицата Газа, но според Египет, споразумението за прекратяване на огъня може да е близо.

Мешаал заяви, че от „Хамас” не са искали да се стигне до ескалиране на ситуацията или да принудят Израел да предприеме сухопътна операция, но посочи, че израелските власти не са успели да постигнат своите цели в Газа.

„Оръжията на съпротивата хванаха врага неподготвен”, каза един от лидерите на „Хамас”.

В същото време стана ясно, че египетска делегация, водена от председателя на долната камара на парламента Саад ел Кататни, е пристигнала в Ивицата Газа, съобщава на електронната си страница израелският вестник „Йедиот Ахронот”.

Светът се опитва да спре насилието в Газа

Министрите на външните работи на страните от ЕС ще се съберат днес в Брюксел, за да обсъдят конфликта в Ивицата Газа. По-рано Генерални...

Ел Кататни е заявил пред египетски медии, че целта на визитата е да се подкрепят жителите на Газа, които са изправени пред продължаващата израелска агресия.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com