И Муудис свали отличния кредитен рейтинг на Франция

4488
И Муудис свали отличния кредитен рейтинг на Франция

Авторитетната американска кредитна агенция Муудис свали отличния кредитен рейтинг на Франция с едно деление и даде негативна перспектива за развитие на френската икономика, става ясно от съобщение на Moody’s Investors Service.

Решението на Муудис е в съзвучие с това на колегите им от Стандард енд Пуърс, които също понижиха дългосрочния френски кредитен рейтинг. Муудис свали рейтинга на Франция до степен Aa1, след като досега оценката на агенцията беше възможно най-добрата – Aaa.

Оланд подкрепя помощта за Гърция

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че Гърция трябва да получи "обещаната" от Европа и МВФ подкрепа в момент, когато гръцкият фина...

„Фискалната перспектива за Франция е несигурна поради влошаващите се икономически показатели както в краткосрочен аспект, така и в дългосрочен. Главната причина за тревога от икономическа гледна точка са понижаващото се вътрешно и външно потребление и структурни пречки”, се казва в обяснението на агенцията.

Оценката на Муудис засилва натиска върху френския президент Франсоа Оланд, който дойде на власт с обещание да подобри икономическата ситуация в страната. Оланд обаче се принуди да вдигне данъчното бреме в страната, особено за най-богатите ѝ граждани с т.нар. данък "разкош", за да попълни дупките в бюджета, което доведе до сериозно недоволство.

„Съобщението на Муудис идва в странен момент – само няколко дни, след като Париж обяви параметрите на няколко структурни реформи в страната – при това реформи, каквито отдавна не са правени”, коментира Николас Верон, анализатор от Peterson Institute for International Economics.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com