Косово: Няма да преговаряме за територията си

4868
Косово: Няма да преговаряме за територията си

Косово никога и с никого няма да преговаря, за която и да е част от своята територия, нито пък за суверенитета си, заяви президентът на страната Атифет Яхяга, предаде БГНЕС.

Според нея преговорите между властите в Белград и Прищина трябва да доведат до нормализация между двете страни, включително установяване на дипломатически отношения между Сърбия и Косово. Тя отново подчерта, че няма да се преговаря за северната част на Косово.

"Прищина няма да преговаря с Белград за северната част на Косово, защото това е вътрешен въпрос, който ще бъде решен с гражданите", каза Яхяга пред радио "Свободна Европа".

"Република Косово е суверенна държава с пълна независимост и териториална цялост, която поддържа междудържавни отношения с всички страни по света. Като такава тя ще преговаря и със Сърбия. Като две съседни държави ние трябва да нормализираме отношенията си, включително чрез установяване на дипломатически отношения, каза още тя.

Редактор: Яна Баярова

Мадлин Олбрайт иска косовските пощи

Бившият американски държавен секретар Мадлин Олбрайт ще участва в търг за продажбата на косовската Пощенска и телекомуникационна комп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com