Лондон пуска бариерата пред българи и румънци

14601
Лондон пуска бариерата пред българи и румънци

Британското правителство обмисля визов контрол, целящ предотвратяване на наплив от имигранти от някои държави от ЕС, съобщи "Сънди таймс". Изданието се позовава на изказване на член на британското правителство, предаде БЛИЦ.
Става дума преди всичко за граждани на някои от страните в Източна Европа и на първо място България и Румъния, уточнява вестникът. Според неофициални данни десетки хиляди икономически имигранти работят нелегално в Обединеното кралство, възползвайки се от правото на пребиваване без виза.

Британският премиер Дейвид Камерън от своя страна пък заплаши, че ще наложи вето на бюджета на Европейския съюз, ако не отговаря на интересите на Великобритания.

В интервю за в. "Сънди телеграф" преди откриването на годишната конференция на Консервативната партия, той категорично се обяви срещу увеличаването на бюджета на общността. Камерън определи като "скандални" опитите да се увеличи централният бюджет на Евросъюза на преговорите за периода 2014– 2020 г.

Камерън предлага 27-те членки на ЕС да помислят за два отделни бюджета – един за 17-те от еврозоната и втори – за десетте останали страни, сред които и Великобритания.

Редактор: Десислава Ушатова

Британският премиер заплаши да блокира бюджета на ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън заплаши да наложи вето на бюджета на Европейския съюз, като заяви пред „Дейли телеграф”,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com