Младеж "готвел" масово убийство на деца в САЩ

9662
Младеж "готвел" масово убийство на деца в САЩ

Полицията във Великобритания задържа жител на северната част на Англия, заподозрян в разпространение на заплаха за масово убийство на деца в САЩ по интернет, съобщи агенция КРОСС.

Според съобщение на телевизия "Скай нюз", днес 24-годишният Райс Елиът, който живее в Южен Шийлдс в графство Тайн и Уиър, е бил арестуван.

Според разследващите, в сряда той е публикувал анонимно съобщение в социалната мрежа Facebook на страница, създадена в памет на наскоро починал ученик от Уорън Каунти в американския щат Тенеси. На стената на страницата младежът пише, че първо възнамерява да убие баща си, след това да се качи в колата си и да избие 200 деца, след което възнамерява да се самоубие.

Според британските следователи става въпрос за цинична смешка, но написаното предизвика огромна паника сред жителите на американския щат Тенеси.

След публикуването на тази информация в 11 училища на Уорън Каунти беше назначена полицейска охрана, а около 3 000 деца в четвъртък и петък си останаха в къщи.

В резултат на разследването е установено, че лицето, публикувало заплахата в интернет, е от Англия. Британската полиция открила на заподозрения и го арестувала.

Говорител британската полиция заяви, че няма причина да се смята,  че това послание представлява заплаха за което и да е училище в САЩ. Авторът му обаче остава в ареста с обвинение за отправяне на заплаха за убийство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com