Терористи от Ал Кайда обжалват присъдите си заради нарушени човешки права

3662
Терористи от Ал Кайда обжалват присъдите си заради нарушени човешки права

Двама терористи от „Ал Кайда”, които са планирали да убият хиляди хора при бомбено нападение в британски търговски център, обжалват присъдите си заради нарушени човешки права, пише вестник „Сънди Телеграф”.

Двамата обжалват в Европейския съд по човешките права, като твърдят, че „Ми5” е участвало в извършените от пакистанските тайни служби изтезания.

Сирийската опозиция заплашва с "Ал Кайда"

Сирийската опозиция, която не получава от Запада исканото от нея въоръжение, за да се бори срещу режима на Асад, заплаши, че може да ...

Това твърдение вече бе отхвърлено от британските съдилища. Европейският съд вече даде ход на тяхната жалба, вместо да я обяви за неприемлива, както прави с хиляди подобни случаи всяка година.

Сега британското правителство ще трябва да отговаря на тези твърдения и ако неговите обяснения не удовлетворят съда, той може да назначи пълно разглеждане на делото, което в случай на успех ще принуди британския съд да отмени присъдите.

Тези развития повдигат нови въпроси относно влиянието на Страсбург върху британския суверенитет, както и за начините, по които законодателството в сферата на човешките права се използва от адвокатите, коментира изданието.

Редактор: Мая Боева

Испания залови терористи, готвели удар в Европа

Испанската полиция арестува трима предполагаеми членове на "Ал Кайда". Мъжете разполагали с експлозиви и планирали да извършат бомбен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com